Ministrul Dunca a întâmpinat Delegaţia României la Jocurile Francofoniei la care România a obţinut 31 de medalii

Delegaţia României prezentă la Jocurile Francofoniei  a fost felicitată  de ministrul Marius Dunca, care i-a întâmpinat la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Salonul Prezidenţial, informează MTS.

România a obţinut la ediţia Jocurilor Francofoniei din acest an 31 de medalii, din care 8 de aur, 9 de argint şi 14 de bronz.

România a fost reprezentată la Jocurile Francofoniei cu o delegaţie alcătuită din 81 de persoane – sportivi, antrenori, 1 medic, masseuri, 3 arbitri internationali şi reprezentanţi din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Jocurilor Francofoniei, a VIII-a ediţie, s-au desfăşurat în perioada 21 – 30 iulie 2017 la Abidjan, în Coasta de Fildeş.  La această ediţie , România s-a înscris cu 6 sporturi: atletism, baschet feminin, lupte libere şi lupte africane, ciclism pe şosea, tenis de masă şi judo. La proba de lupte africane (reprezintă o premieră pentru sportul românesc la aceste jocuri) delegaţia României a obţinut 3 medalii- 2 de aur şi una de bronz.

“Felicitări tuturor! Vă mulțumim pentru gloria și performanțele aduse României și sportului românesc! Vă doresc să obțineți cât mai multe performanțe și să ne faceți mândri de fiecare dată! Mulțumesc antrenorilor și echipelor tehnice care contribuie, din plin, la obținerea acestor performanțe. A fost o ediție de succes a Jocurilor Francofoniei pentru delegația României, cu cel mai mare număr de medalii obținute (în clasamentul tuturor timpurilor, România se află pe locul 4 ca număr de medalii obținute)” a declarat ministrul Dunca.

Pentru  medaliile obţinute la Jocurile Francofoniei 2017, fondul de  premiere pentru sportivi se ridică la 130.000 lei

                              

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.