Ministrul Novak, doar locul 11 la contratimp pe velodrom

Ministrul sportului, Eduard Novak a ocupat doar locul 11 în proba de contratimp pe 1.000 m, categoriile C4-5, joi, pe Velodromul Izu, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Novak, este primul ministru în activitate care participă la Jocurile Olimpice sau Paralimpice, a fost cronometrat cu timpul de 1 min 06 sec 918/1000 din 21 de participanţi. Am specificat ”doar” locul 11 pentru a sublinia ironia acestuia la adresa sportivilor care au participat la JO.

Medalia de aur a fost obţinută de spaniolul Alfonso Cabello Llamas, cu timpul de 1 min 01 sec 1 min 01 sec 557/1000, nou record mondial, argintul a revenit britanicului Jody Cundy, 1 min 01 sec 847/1000, iar bronzul a fost adjudecat de slovacul Jozef Metelka, 1 min 04 sec 786/1000.

”Locul 11. Numărul meu norocos şi ‘my personal best’ ca timp în această probă (1 min 06 sec 918/1000), care nu este printre probele mele preferate şi în care au fost comasate două categorii (C4 şi C5). Cu toate acestea şi cu toate că nu sunt sprinter, am făcut o cursă foarte bună, de care sunt foarte mulţumit. Acum mă concentrez pentru proba de mâine, cea la care am obţinut aurul la Londra şi la care voi concura doar cu competitori din categoria mea (C4). Pentru ziua de azi, poziţia 11 în clasamentul mondial, într-o cursă de acest nivel, în care s-au stabilit un record mondial şi un record paralimpic, este un rezultat care mă bucură şi mă motivează. Fiţi alături de mine şi mâine! Vă mulţumesc!”, a scris pe Facebook ministrul Tineretului şi Sportului.

Citește si...

Minaur are șapte jucătoare la națională

Ionuț Popa

24 de curse în sezonul 2024 din Formula 1

Szabi R

Dănuț Pascu înaintea jocului cu Steaua

Mircea M

Trei etape mai sunt de jucat din prima parte a campionatului

Oana B

Știința Explorări joacă sâmbătă la Zalău

Mircea M

Un post generalist va transmite exclusiv Formula 1 în România în următorii 3 ani!

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More