Ministrul Sportului: 2.900 de angajaţi ai instituţiilor subordonate MTS vor primi salarii mărite cu 20%

Marius Dunca, a spus că 2.900 de angajați din cadrul unităților subordonate MTS, cluburi sportive, DJST-uri, Complexuri Sportive Naționale, vor primi majorare salarială cu 20% începând cu 1 iulie.

Reprezentanți ai Sindicatului Național Sport și Tineret (SNST) au pichetat, miercuri, timp de câteva ore, Ministerul Tineretului și Sportului, aceștia fiind nemulțumiți de inechitățile salariale și de condițiile de muncă din cadrul MTS.

“În urma discuțiilor pe care le-am avut astăzi cu reprezentanții sindicatului, 2.900 de angajați de la toate instituțiile subordonate Ministerului Tineretului și Sportului vor primi salarii mărite cu 20% începând cu 1 iulie. Menționez că nu se vor majora salariile angajaților care lucrează la sediul central al MTS de la București, ci doar celor de la cluburile sportive, DJST-uri, Complexurilor Sportive și celorlalte unități subordonate. Tot azi am semnat și Contractului Colectiv de Muncă, conform solicitărilor angajaților”, a spus ministrul.

Ministrul a mai spus că majorarea este un lucru normal, care trebuia făcut mai din timp.

“Era ceva normal să se întâmple pentru că trebuie să recunoaștem, peste 1.700 dintre angajați încasau salariul minim pe economie. Mă bucur că am găsit înțelegere și deschidere pentru această majorare atât la domnul președinte Dragnea (al PSD), cât și la ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și le mulțumesc pentru acest lucru”, a precizat Marius Dunca, informează Agerpres.

[][/]

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV

Leave a Reply

Your email address will not be published.