ianuarie 28, 2023
Noutăți

Ministrul Sportului indignat: “Plătim salarii exagerate”

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat noile prevederi din Legea Sportului menite să sancţioneze cluburile care folosesc într-un meci un procent mai mare de 60% de sportivi străini.

Eduard Novak a menţionat că amenzile au fost majorate de la 3.000 de lei la 30.000 de lei pe meci.

Reprezentanţii Ministerului Sportului au colectat date despre echipele care folosesc în prezent mai mulţi jucători străini decât prevede ordinul de ministru, adică peste 40%.

În campionatul nostru evoluează cele mai multe jucătoare străine din Europa!

Sancțiunile ar putea viza mai multe echipe  din Liga Florilor care au lotul majoritar străin: (CSM București, la feminin, Dinamo, la masculin), (Rapid București, Gloria Bistrița, SCM Râmnicu Vâlcea, Dunărea Brăila) Liga Florilor.

Interesat este în Liga Florilor CCD decide sancționarea cluburilor care nu respectă regulamentul, dar Comisia de Apel înlătură sancțiunea.

„Sportivii români nu au loc să joace în echipele noastre pe care noi le plătim de la bugetul de stat. Plătim salarii exagerate de 10-15.000 de euro. De aceea trebuie să tragem o linie pentru că la nivel de echipe naţionale nu mai suntem pe nicăieri. Asta pentru că sportivii noştri nu au loc să joace. Am înţeles, la handbal avem rezultate la nivel de echipe de club, dar la nivel de naţională nu avem. Aceste echipe trebuie să plătească amenzile… acum le-am mărit, pentru că atunci când era amenda 3.000 de lei şi-au bătut joc de noi. Amenda e ridicată acum la 30.000 de lei pe meci”, a menţionat Novak.

Ministerul Sportului avertizează: „Nerespectarea deciziei constituie contravenție și se sancționează”

Ordinul de Ministru a fost publicat în Monitorul Oficial sâmbătă, 8 iulie 2022, și trebuie aplicat începând din sezonul 2022-2023. Noua prevedere trebuie impusă în toate sporturile de echipă, inclusiv în fotbal.

Potrivit documentului publicat de Ministerul Sportului, “obiectivul prezentelor instrucțiuni constă în susținerea sportului de înaltă performanță și obținerea unor rezultate remarcabile la competițiile sportive naționale oficiale de către sportivii de performanță români”.

Ministerul Sportului avertizează că nerespectarea deciziei reprezintă o contravenție și se va sancționa corespunzător.

„Federațiile sportive naționale au obligația să respecte prevederile statutului, actului constitutiv și regulamentelor proprii, precum și ale actelor normative cu incidență în domeniul de activitate al federației la stabilirea ponderii prevăzute.

Nerespectarea dispozițiilor prezentelor instrucțiuni constituie contravenție, prin nerespectarea solicitărilor legale ale Ministerului Sportului, și se sancționează corespunzător”, se mai arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

Citește si...

Ministerul Sportului anunţă că 67 de federaţii vor primi finanţare de la buget.

Mircea M

Cheltuirea banilor veniți din bugetul MApN vor fi informații secretizate

Mircea M

Start Campionatul Mondial de înot

Redacția

Bugetul Sportului pentru 2023 a fost avizat favorabil

Redacția

Eduard Novak a anunțat bugetul Ministerului Sportului pentru anul 2023

Mircea M

Ministerul Sportului nu dă doi bani pentru Sport!

Mircea M

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More