Mircea Sandu „Guvernul doreste sa se implice in dezvoltarea sportului”

Mircea Sandu, Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca guvernul doreste sa se implice in dezvoltarea sportului.

mircea-sanduDupa intalnirea cu Remus Pricopie, ministrul Educatiei Nationale, si cu Nicolae Banicioiu, ministrul Tineretului si Sportului, presedintele FRF a spus ca ”’Guvernul isi exprima, prin doi ministri, implicarea in dezvoltarea sportului. Am discutat despre o strategie privind promovarea sportul romanesc, dar si despre implicarea in organizarea Campionatului European, editia 2020. Daca Romania ar fi inclusa in aceasta competitie, ar fi extrem de important, pentru dezvoltarea infrastructurii”.

”Federatiile si cluburile trebuie sa descopere talentele pentru a le orienta spre sportul de performanta, gen Hagi, Belodedici, Gabi Szabo, Ilie Nastase, Patzaichin si asa mai departe. Toate aceste nume sunt modele pentru atragerea copiilor de a participa la activitati sportive”, a mai spus Mircea Sandu.

Sandu a afirmat ca FRF pune absolut totul la dispozitia partenerilor pentru organizarea Cupei Ministerului Educatiei Nationale la fotbal, competitie aflata la prima editie, rezervata scolarilor. ”Mai sunt alte competitii pentru tineret. Numai asa ne vom putea bucura peste ani de zile de noi performante ale sportului romanesc. Se face un pas foarte important. In 10- 12 ani de zile, speram ca sportul sa faca iar performante”, a mai mentionat presedintele FRF.

Competitia va debuta cu faza pe localitate/judet, prevazuta a se disputa in perioada 11-17 martie. Faza zonala este programata intre 21 si 24 martie, in patru centre: Iasi, Pitesti, Bucuresti si Targu Mures. In zilele de 3 si 5 aprilie se va desfasura, la Centrul de Fotbal al FRF de la Buftea, turneul final, cele doua finale (baieti si fete) urmand sa aiba loc pe Arena Nationala din Bucuresti la data de 5 aprilie. Cele doua echipe castigatoare se vor califica la Campionatul Mondial scolar de fotbal, programat intre 14 si 22 aprilie in Franta, la Bordeaux.

La aceasta cupa au fost inscrise 114 echipe de baieti din 35 de judete si 11 echipe de fete din 8 judete.

Citește si...

Frustrare mare la Clubul Sportiv al Armatei

Szabi R

Modificare a calendarului competițional în finalul sezonului

Mircea M

6 regiuni pentru dezvoltarea fotbalului românesc

Oana B

37 de ani de la câștigarea Supercupei Europei!

Redacția

Dani Alves, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare pentru viol

Szabi R

Federația Română de Fotbal împlinește azi 94 de ani

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More