Moment de răscruce pentru handbalul românesc! Cum votează cluburile din liga națională

by C. Sabău

După șprițul plătit din banii federației, urmează cea mai lungă zi a handbalului românesc! Cele 225 de cluburi cu drept de vot își vor alege azi președintele pentru următorul mandat de patru ani.

UPDATE>>>

Constantin Din este noul președinte al FRH!

 

Cei patru candidați: Constantin Din, Bogdan Voina, Maximilian Gavrilă și Dedu.

După o campanie electorală, cu multe dezvaluiri incendiare despre activitățile conducătoriilor,  a urmat vineri seara, dineul oferit de FRH la hotelul Marriott, pentru membrii afiliați cu drept de vot, iar azi de la ora 11:00 va începe momentul de cotitură al handbalului românesc.

Conform Statutului FRH , articolul 34, președintele va fi decis după o majoritate simplă.

Craiova a anunțat că este împotriva lui Dedu!

„Craiova votează anti-Dedu după ce timp de două mandate județul Dolj a votat cu Dedu. Se simte nevoia acută de schimbare. Handbalul este un fenomen bolnav, fără productivitate și fără moralitate. Îmi doresc ca acest fenomen să fie condus de oameni care au performat, valoroși”, a declarat, pentru Gazeta Sporturilor, Bogdan Burcea.

Minaur, Buzău, Slatina, Bistrița și Mioveni merg pe continuitate. Era de așteptat!

CSM București și CS Minaur au echipe în ambele competiții, deci au fiecare dreptul la un singur vot, în total avem 26 de voturi.

Dacă luam echipele din ligile naționale, masculin și feminin, avem 26 de voturi din cele 225, drept urmare, se anunță o luptă strânsă între Constantin Din și Alexandru Dedu.

Cum votează cluburile din Liga Națională după sondajul gazetei.

Feminin:

 • CS Rapid, CSM București, SCM Râmnicu Vâlcea, Măgura Cisnădie, Dunărea Brăila, HC Zalău, SCM Craiova, Știința București – Constantin Din
 • Gloria Buzău, CS Minaur, Gloria Bistrița, CSM Slatina, Dacia Mioveni – Alexandru Dedu
 • CSM Deva – Bogdan Voina

Masculin:

 • Dobrogea Sud Constanța, Potaissa Turda, CS Minaur Baia Mare, CSM Focșani, CSM Vaslui, CSU Suceava, Poli Timișoara – Alexandru Dedu
 • Dinamo, CSM București, CSM Bacău, HC Buzău, CSM Alexandria – Constantin Din
 • Steaua, U Cluj-Napoca – Bogdan Voina
Ordinea privind votarea candidaților pe funcțiile alese de către Adunarea Generală este următoarea:
 • Alegerea Președintelui FRH
 • Alegerea Vicepreședintelui FRH
 • Alegerea Membrilor CA
 • Alegerea Președintelui Comisiei de Apel
 • Alegerea Președintelui Comisiei de Cenzori
 • Alegerea membrilor Comisiei de Cenzori.

Pentru funcția de vicepreședintele FRH sunt doar 2 candidați pe un singur loc, Steluța Luca și Sorin Dinu, iar pentru cele 15 locuri din Consiliul de Administrație, este o competiție acerbă, cu 38 de candidați.

Printre ei se regăsesc: Gheorghe Tadici, Flaviu Sâsâeac, Viorel Mazilu, Vasile Viman, Silviu Băiceanu, Alin Cârligeanu, Rudi Stănescu, Alex Weber, Daniel Kotecz, Daniel Georgescu sau Remus Drăgănescu.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii