MTS: 8 județe au pus la dispoziție tabere gratuite destinate copiilor din familiile ale căror locuințe au fost grav afectate de calamități.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, o parte dintre măsurile de intervenţie rapidă urmează să fie adoptate în prima şedinţă a Executivului. Prim-ministrul Viorica Dăncilă și mai mulți membri ai Cabinetului au stabilit marți, în cadrul ședinței operative convocată la Guvern, măsurile necesare pentru sprijinirea oamenilor și comunităților afectate de inundații. 

La solicitarea Premierului Dăncilă, ministrul Tineretului și Sportului Ioana Bran a identificat soluții pentru organizarea de tabere gratuite destinate copiilor din familiile ale căror locuințe au fost grav afectate de calamități. Astfel, deja pentru luna iulie, au fost puse la dispoziție locuri în tabere din 8 județe, iar locațiile disponibile sunt deja la dispoziția comandamentului de la Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, Direcțiile Județene de Tineret și Sport din teritoriu au primit dispoziția de a organiza în cel mai scurt timp puncte de colectare în 25 de județe, care vor fi destinate ajutorării cu alimente și îmbrăcăminte a celor afectați.

„Am fost și am văzut situația la fața locului. Am vorbit cu oamenii care au nevoie de sprijinul nostru rapid. Mulți și-au pierdut în câteva ore munca de o viață. Este datoria noastră să îi ajutăm cu tot ce au nevoie pentru a trece peste aceste momente grele”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

„Familiile care au fost afectate de calamități trebuie sprijinite să depășească această tragedie din viața lor. Mai ales cele care au copii și nevoi speciale. Direcțiile noastre din teritoriu lucrează deja la organizarea punctelor de colectare pentru alimente și îmbrăcăminte, românii sunt un popor solidar și unit mai ales în momentele grele și cu siguranță se vor aduna multe ajutoare. Iar pentru cei mici, taberele pe care le punem la dispoziție gratuit sperăm să fie măcar o mică alinare a suferinței și un prilej de a uita problemele prin care trec”, a spus ministrul Ioana Bran.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate