sâmbătă, august 13, 2022

MTS a demarat un audit financiar şi sportiv la federaţiile olimpice

by Redacția

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a anunţat pe o pagină de socializare, că a demarat un audit financiar şi sportiv la federaţiile olimpice, ale cărui rezultate vor fi folosite în Strategia Naţională pentru Sport.

„Am demarat un audit financiar și sportiv la federațiile sportive naționale olimpice, care va analiza activitatea din ultimii doi ani, pe mai multe planuri: modul de angajare a finanțărilor din diferitele surse și modul în care s-au derulat contractele de finanțare, modul de administrare a bazelor sportive și gradul de realizare a obiectivelor propuse. Ultimele ediții ale Jocurilor Olimpice au adus rezultate nesatisfăcătoare, iar viitorul trebuie gândit și planificat corect și atent, pentru ca această realitate să se schimbe.

Concluziile raportului de audit vor oferi informații și indicații privind cauzele nereușitelor și schimbările pe care trebuie să le implementăm pentru a corecta situația. Alături de rezultatele consultărilor cu stakeholderii, precum și de restul datelor colectate deja, ținând cont de modelele de bune practici de la nivel european și de obiectivele pe care ni le propunem, Strategia Națională pentru Sport va integra toate aceste elemente și va da direcția de dezvoltare pentru următorii 10-12 ani.

Strategia Națională pentru Sport va însemna un restart al acestui domeniu, cu o abordare nouă, profesionistă, care să eficientizeze atât organizarea și funcționarea tuturor structurilor și entităților implicate, cât și metodele de finanțare sau pregătirea specialiștilor.” se arată în comunicatul ministrului Eduard Novak.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii