MTS A RECUNOSCUT MINIFOTBALUL CA DISCIPLINĂ SPORTIVĂ ÎN ROMÂNIA

Reprezentativa nationala de minifotbal a câştigat toate ediţiile de Campionat European disputate până acum, este prima țară europeană care oficializează acest sport

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc joi, 4 februarie, la sediul ministerului, a fost acordat ordinul de recunoaştere a minifotbalului ca ramură sportivă. Actul a fost înmânat preşedintelui Federaţiei Române de Minifotbal, Ioan Onicaş. România devine prima ţară din Europa care recunoaşte minifotbalul ca ramură sportivă.

În acest moment, în ţara noastră, sunt peste 23.000 de jucători legitimați care participă în mod regulat în campionatele și competițiile organizate și desfășurate sub egida Federației Române de Minifotbal.

România este prima campioană europeană la minifotbal şi singura naţională care a cucerit toate cele şase titluri europene puse în joc până în prezent. ”Tricolorii” au câştigat turneele din Slovacia (2010), România (2011), Republica Moldova (2012), Grecia (2013), Muntenegru (2014) și Croația (2015, foto). Următoarea ediție a EMF Euro este programată a se disputa în vara acestui an, în Ungaria.

Minifotbalul se practică în România, sub formă organizată, din 2008, atunci când s-a desfășurat prima ediție a Campionatului Național. Un an mai târziu, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, alături de Gavrilă Vasilescu, Ioan Onicaș și Paul Costaș au pus bazele Asociației Române de Minifotbal. În 2011 s-a înființat Federația de Minifotbal din România, care este membru fondator al European Minifootball Federation (2012).

”Iată că eforturile noastre comune sunt acum încununate și răsplătite prin acest Ordin, emis de Ministerului Tineretului și Sportului prin care, minifotbalul a fost recunoscut ca ramură sportivă practicată în România. Apreciem faptul că Ministerul Tineretului și Sportului a acordat atenția cuvenită și că, prin acest Ordin, a recunoscut progresul și dezvoltarea minifotbalului din România” a declarat Ioan Onicaş, preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal.

Federaţia Română de Fotbal salută decizia Ministerului Tineretului şi Sportului de a recunoaşte minifotbalul ca ramură sportivă şi urează mult succes Federaţiei Române de Minifotbal în viitoarele proiecte.

Citește si...

Federația Română de Fotbal împlinește azi 94 de ani

Redacția

Explicațiile furnizorului de tehnologie VAR după meciul FCSB – Farul Constanța

Oana B

La mulți ani, Gheorghe HAGI!

Redacția

Măsură adoptată pentru creșterea numărului de jucători formați la nivel național

Mircea M

Noi condiții de participare în competițiile de juniori organizate de FRF

Mircea M

Cluburile din primele 2 eşaloane, obligate de FRF să folosească minimum 5 jucători formaţi la nivel naţional

Ionuț Popa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More