Muzeul Clubului Sportiv Dinamo și-a deschis porțile

Viceprim-ministru pentru securitate națională, Gabriel Oprea, ministrul afacerilor interne, a inaugurat joi, 22 mai 2014, alături de conducerea Clubului Sportiv Dinamo, președintele Elisabeta Lipă și președintele de onoare Ivan Patzaichin, Muzeul Sportului Dinamovist.

inaugurare_1.jpg

Evenimentul a avut loc în contextul aniversării a 66 de ani de existență a Clubului Sportiv Dinamo al Ministerului Afacerilor Interne, la acesta participând sportivi, antrenori, foste glorii ale clubului, reprezentanți ai COSR, MTS, din cadrul federațiilor naționale, prieteni.

„Îmi doresc ca toţi oamenii care intră în acest muzeu să-şi aducă aminte de sportivii dinamovişti. Niciodată nu eşti mulţumit cu ceea ce ai realizat, tot timpul vrei mai mult. Sunt extrem de bucuroasă că am reuşit să realizez acest colţ al sportului dinamovist, având în vedere că avem această tradiţie, istorie. Mă bucur că foştii sportivi se vor regăsi aici. Îmi doresc de asemenea ca şi tânăra generaţie de sportivi să-şi găsească un loc în acest muzeu”, a declarat preşedintele CS Dinamo, doamna Elisabeta Lipă.

În mesajul său, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul afacerilor interne, a felicitat sportivii dinamoviști, “adevărați ambasadori ai României în lume” și a exprimat întreaga sa apreciere pentru rezultatele Clubului Sportiv al Ministerului Afacerilor Interne, a cărui performanță, în cei 66 de ani de existență, include 125 de medalii la Jocurile Olimpice, 943 de medalii la Campionatele Mondiale, 1.095 de medalii la Campionatele Europene, 5 recorduri olimpice, 4 recorduri mondiale și peste 11.000 de titluri de campion național.
Vicepremierul Gabriel Oprea a asigurat conducerea Clubului Sportiv Dinamo că Ministerul Afacerilor Interne este alături de acest club susținând dezvoltarea sa și recompensând performanțele sportivilor.

Joi dimineață, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel OPREA, l-a numit în funcția de Preşedinte Onorific al Clubului Sportiv Dinamo, pe domnul Ivan Patzaichin, multiplul campion olimpic și mondial. ”Amiralul” canoei românești a anunțat că va contribui la completarea muzeului: „Un muzeu arată istoria unui club, iar Dinamo are cu ce să se mândrească. Sunt multe medalii, trofee, iar ele se pot multiplica pentru că aici este doar o parte din valoarea clubului Dinamo. O să contribui şi eu cu unele obiecte, încă nu m-am gândit cu ce, dar sigur voi aduce ceva la muzeu. Dinamo e cu un an mai mare ca mine, dar toară cariera mea şi tot ce am realizat se datorează acsetui club. Portretul meu este pus lângă cel al doamnei Lipă, cred că suntem cei mai productivi sportivi ai CS Dinamo, iar pe mine mă onorează”, a spus Patzaichin.

Totodată, în contextul aniversării a 66 de ani de existenţă a Clubului Sportiv Dinamo al Ministerului Afacerilor Interne, dar și pentru rezultatele remarcabile obținute în competițiile sportive, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPrea, a acordat cea mai înaltă distincție a Ministerului Afacerilor Interne – Placheta de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, multiplului campion olimpic și mondial Ivan Patzaichin, antrenorului lotului național de gimnastică al României Octavian Bellu și gimnastelor Clubului Sportiv Dinamo al Ministerului Afacerilor Interne, Larisa Iordache și Diana Bulimar, medaliate cu aur pe echipe la recentul Campionatul European care a avut loc la Sofia.

Cele două gimnaste au fost recompensate financiar, din partea Clubului Sportiv Dinamo, pentru rezultatele obținute la Campionatele Europene.

Citește si...

Federația Română de Fotbal împlinește azi 94 de ani

Redacția

Explicațiile furnizorului de tehnologie VAR după meciul FCSB – Farul Constanța

Oana B

La mulți ani, Gheorghe HAGI!

Redacția

Măsură adoptată pentru creșterea numărului de jucători formați la nivel național

Mircea M

Noi condiții de participare în competițiile de juniori organizate de FRF

Mircea M

Cluburile din primele 2 eşaloane, obligate de FRF să folosească minimum 5 jucători formaţi la nivel naţional

Ionuț Popa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More