Nadia Comaneci, printre protagonistii Marilor Momente Olimpice, prezentate pe Canalul Olimpic

Olympic Channel, canalul olimpic al Comitetul International Olimpic (CIO), va transmite in perioada 24 iulie – 9 august a.c., „Great Olympic Moments” (Marile Momente Olimpice), o emisiune din cadrul campaniei #StrongerTogether (#Mai puterniciImpreuna), in care vor fi prezentate cele mai inspirate, emotionante si de neuitat amintiri care au facut istorie la Jocurile Olimpice.

Nadia a intrat în istorie drept prima sportivă cu un exerciţiu perfect

La 44 de ani dupa ce a primit prima nota de 10 din istoria gimnasticii mondiale, Nadia Comaneci – Zeita de la Montreal, si alti sportivi emblematici ca Leander Paes, jucatorul de tenis medaliat cu bronz la Atlanta 1996, care a participat la 7 editii ale Jocurilor Olimpice, sau Ryan Millar, timp de zece ani component al natioanlei de volei a Statelor Unite ale Americii, cu care a cucerit titlul olimpic la Beijing 2008, vor impartasi povestile din spatele marilor lor amintiri olimpice.

Nadia Comăneci obţinea, la această ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori scorul perfect, câştigând trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și una de bronz (sol).

La următoarele Jocuri Olimpice, în 1980, la Moscova, Nadia a cucerit două medalii de aur, la sărituri şi sol, şi două medalii de argint, în concursul pe echipe şi la individual compus.

Din 1989, Nadia a părăsit România, stabilindu-se în Statele Unite ale Americii. În 1996, Nadia Comăneci a intrat în Galeria “Hall of Fame” a gimnasticii internaţionale.

Citește si...

Naționala masculină de polo s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Oana B

LIVE: Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice

Redacția

România înainte de Ceremonia de Închidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă Beijing 2022

Redacția

Germania, campioană olimpică la bob-4 masculin; România, locul 13

Redacția

Andreea Grecu, purtător de drapel al Team Romania la Ceremonia de închidere Beijing 2022

Redacția

Bobul feminin tricolor de două persoane, locul 18 după primele două manșe

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More