Nikolai Ivanov: „O victorie importantă pentru noi”

Tehnicianul echipei feminine de volei a României, bulgarul Nikolai Ivanov, a declarat, miercuri, după obţinerea calificării la Campionatul European 2019, că fetele au avut un meci foarte dificil cu Bosnia dar au jucat senzațional pe final.

Bosnia – România 2-3 (17:25, 25:19, 25:21, 17:25, 9:15)

“A fost un meci foarte dificil pentru noi. Am jucat într-o atmosferă extraordinară, a fost frumos. Este o victorie importantă pentru noi. Am jucat bine în tie-break şi am câştigat. Asta ne-a dus la Campionatul European şi sunt fericit”, a spus Ivanov, citat de site-ul Confederaţiei Europene de Volei.

De la tricolore s-au remarcat Ioana Baciu, 26 puncte, Ana Cristina Cazacu, 13 puncte, Nneka Onyejekwe, 13 puncte. De la gazde Dajana Boskovic, 27 puncte, şi Edina Selimovic, 13 puncte.

Înaintea partidei dintre Spania şi Letonia, România ocupă primul loc, cu 13 puncte (4 victorii, 2 eşecuri), urmată de Spania, 11 puncte. Primele două clasate se califică la turneul final, care va avea loc în Ungaria, Polonia, Slovacia şi Turcia, în perioada 23 august – 8 septembrie.

România este la a 12-a participare la un Campionat European, iar cel mai bun rezultat fiind medalia de bronz obținută în 1963.

Foto CEV

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate