Noul ministrul al Sportului, Ionuţ Stroe a început cu promisiunile!

Noul ministrul al Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, marţi, pe pagina de Facebook a MTS, că doreşte clarificarea cât mai rapidă a situaţiei Federaţiei Române de Tenis, care nu primeşte finanţare.

Reacţia ministrului a venit în prima zi după ce a fost investit, în urma declaratiilor aărute în presă ale jucătoarelor de tenis Simona Halep şi Sorana Cîrstea, care au semnalat public faptul ca FRT nu primeşte finanţare de la MTS.

În urma acestor afirmații ministrul tineretului și sportului Ionuț Stroe a făcut următoarele precizări:

„Atât MTS, cât și eu personal, le asigurăm pe cele două campioane, cât și pe iubitorii tenisului, că dorim să clarificăm cât mai repede această situație. Există toată deschiderea din partea mea în acest sens și dorința de a rezolva problema. În ceea ce privește dificultățile legate de finanțarea FRT de către Statul Român, motivele țin doar de legalitate și sunt de natură juridică, nicidecum nu este vorba de birocrație sau de rea-voință. Chestiunea se află în instanță și sperăm să se soluționeze rapid, astfel încât să putem relua cât mai curând relația contractuală, de finanțare, cu FRT. MTS își va respecta responsabilitatea de a sprijini financiar toate sporturile, iar, acolo unde sunt probleme, căutăm, punctual, soluții alternative de rezolvare a situației”, a declarat ministrul Ionuț Stroe.

Simona Halep a solicitat prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, ca Ministerul Tineretului şi Sportului să reia finanţarea în regim de urgenţă a Federaţiei Române de Tenis şi a programelor sale.

„Viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocraţie şi declinare continuă de responsabilitate. Din poziţia noastră de promotori ai sportului românesc şi ai României, solicităm responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea în regim de urgenţă a finanţării Federaţiei şi a programelor sale, acţiune de natură să menţină viu spiritul sportiv şi performanţele româneşti la nivel naţional şi internaţional”, a declarat Simona Halep pentru Agerpres.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV