Noul preşedinte al ANAD va continua „linia toleranţei zero pentru dopaj”

by Mircea M

Noul preşedinte al Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD), Ştefan Rohnean, a afirmat, pe site-ul oficial al instituţiei, că va continua ”linia toleranţei zero pentru dopaj” şi vrea să fie un ”garant” al transparenţei în ceea ce priveşte cazurile de dopaj din sportul românesc.

Sunt onorat să mă alătur echipei Agenției Naționale Anti-Doping și implicit comunității internaționale care pune excelența multi-disciplinară în slujba unui sport curat și a unui mediu competitiv cu șanse egale. Entuziasmul și bucuria îmi sunt dublate de faptul că sunt conștient de valoarea capitalului uman al Agenției, de realizările de netăgăduit de până în prezent și mai ales de potențialul disponibil, pe care intenționez să îl valorific la maxim.

Apreciez în mod deosebit nu doar nivelul de profesionalism al instituției în ansamblu, ci și credibilitatea pe care Agenția și-a recâștigat-o sub conducerea fostului președinte, Cristian Balaj. Îmi propun nu numai să păstrez, ci și să consolidez acest aspect.

De altfel, doresc să îi mulțumesc lui Cristian Balaj pentru că a lăsat în urmă nu doar o echipă excelentă, ci și o serie de acte normative care armonizează legislația națională cu cele mai actuale reglementări internaționale în materie (Codul Mondial Anti-Doping, Convenția Internațională Împotriva Dopajului în Sport a UNESCO și Convenția Anti-Doping a Consiliului Europei). De asemenea, îi mulțumesc pentru injecția de capital – atât uman, cât și material, realizată în Agenție, în principal cu fonduri europene. Este cunoscut faptul că în mandatul său, ANAD a devenit beneficiara unui proiect cu un buget în valoare totală de 12.972.553,40 lei, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Capacitate Administrativă (POCA) și din bugetul de stat. (Valoarea totală a proiectului este de 12.972.553,40 de lei, din care 10.894.851,40 lei cofinanțare asigurată de Uniunea Europeană și 1.818.250,83 lei finanțare nerambursabilă din bugetul național). Acest proiect este în plină desfășurare și mă voi asigura că este dus la bun sfârșit, iar demersurile de atragere și pe mai departe a finanțărilor din fonduri europene vor continua.

În ceea ce privește principalul obiect al activității Agenției, respectiv prevenirea și combaterea dopajului în sport, voi continua linia toleranței zero pentru dopaj. Nicio faptă ce contravine Codului Mondial Anti-Doping, și tuturor reglementărilor în vigoare, nu va fi băgată sub preș, nu va fi trecută cu vederea. Alături de echipa ANAD, îmi propun să fiu garantul transparenței în ceea ce privește cazurile de dopaj din sportul românesc și sper ca întreaga suflare sportivă (și nu numai), să îmi fie alături.

De același sprijin sper să mă bucur, alături de echipa Agenției Naționale Anti-Doping și în ceea ce privește cealaltă componentă a activității noastre, respectiv prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante. Vă asigur că în mandatul meu, atentatele la sănătatea sportivilor – de orice nivel – nu vor fi tolerate și că voi face tot ce îmi stă în puteri să promovez un sport curat, liber de orice ingerințe.

Sunt pe deplin conștient de provocările constante care ne așteaptă, dar în același timp, am ferma convingere că prin eforturi conjugate, prin muncă și perseverență, le vom face față tuturor, împreună.

Nu în ultimul rând, doresc să transmit calde mulțumiri foștilor mei colegi de la Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu”, unde las în urmă nu doar o serie de realizări profesionale, ci și o parte din sufletul meu.

Mult succes, tuturor!

Ştefan Rohnean a fost numit ca preşedinte al Agenţiei Naţionale Anti-Doping în data de 17 februarie.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii