Novak l-a premiat pe tatăl lui Novak!

Sindicatul National Sport si Tineret a publicat câteva documente prin care arată modul în care au fost acordate premierile pentru sportivii și antrenorii care au participat la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020, desfășurate în perioada 24 august – 6 septembrie 2021. 112.000 de euro pentru tatăl Karoly Novak, aprobat de ministrul Sportului, fiul Carol Novak, informează SNST.

Iată că si la Ministerul Sportului se comit „erori” din pix de către conducătorii puși politic în funcții. Așa erori să tot fie, în care beneficiarul este evident tatăl lui Novak, premiat la o simplă semnătură. Mai jos se regăsesc dovezile publicate de către Sindicatul National Sport si Tineret. 

În urma sesizărilor primite de sindicat cu privire la:

  • restanțele premierilor pentru sportivii care au obținut rezultate deosebite în anii 2021 și 2022,
  • datoriile acumulate la utilități de cluburile și direcțiile din țară,
  • anularea Galelor Sportive Județene și
  • bugetele insuficiente acordate pentru activitatea sportivă,

în condițiile în care Ministerul Sportului a anunțat public atât în decembrie 2021 cât și în decembrie 2022 că a obținut de la Guvern bugete majorate, record față de anii precedenți,

Sindicatul a verificat documentele referitoare la alocările bugetare la toate capitolele, solicitările, fundamentarea și modul de acordare a sumelor respective.

Bani sunt în sport dar sunt redirecționați după ordinele politice

Din sursele SNST,procedura prin care Ministerul Sportului, condus de ministrul Novak Carol Eduard, a făcut premierea rezultatelor obținute la Jocurile Paralimpice organizate la Tokyo – Japonia, în 2021, sub autoritatea Comitetului Internațional Paralimpic (IPC), la care România este afiliată prin Comitetul Național Paralimpic (CNP).

Chiar dacă CNP a stabilit în ședința Biroului Federal din data de 01.07.2021 antrenorul principal al lotului de ciclism al delegației României la J.P. Tokyo: Valoppi Cristiano (documentul de mai jos),

ulterior, în Statul de premiere nr.10702 / 25.10.2021, Ministerul Tineretului și Sportului îl trece pe Valoppi Cristiano la categoria inferioară, de antrenor secund, pentru a putea să îi acorde suma maximă, de 554.344 de lei, tatălui ministrului Sportului, Novak Karoly, pe care il înregistrează direct antrenor principal! (documentul de mai jos)

Astfel, chiar dacă în luna august 2021 Novak Karoly nu făcea parte din lotul național de ciclism pentru jocurile paralimpice, în mod surprinzător, două luni mai tărziu, pe statul de premiere și pe nota de fundamentare prin care au fost acordate premiile acesta apare ca antrenor principal – ciclism, iar Valoppi Cristiano apare ca antrenor secund.

Novak Carol l-a premiat pe Novak Karoly cu 112.000 de euro!

În urma dezvăluirilor SNST rezulta că ministrul sportului Novak Carol-Eduard s-a folosit de funcția deținută, pentru a-l adăuga pe statul de premiere al Ministerului Sportului pe tatăl său, numitul Novak Karoly, ca antrenor principal, pentru a se asigura că acesta va primi un premiu în suma maximă ce s-a acordat de 554.344 lei (112.000 euro), împotriva deciziei Biroului Federal al Comitetului Național Paralimpic, care nu l-a nominalizat pe Novak Karoly nici măcar pe funcția de antrenor secund.

În paralel cu aceste dezvăluiri SNST solicită Agenției Naționale de Integritate, dar și Corpului de Control al Prim-Ministrului să dispună verificarea situațiilor create la Ministerul Sportului privind incompatibilitatea, abuzul în serviciu și conflictul de interese din procedurile de premiere, dar și cu privire la respectarea condițiilor egalității de șanse pentru sportivi și colectivele tehnice, dacă toți au primit același tratament sau dacă pentru unii s-a acordat premierea la nivelul maxim, iar pentru alții recompensele nu au mai fost alocate niciodată.

Sursa SNST

Citește si...

A întrat cu RANGA în sala Sporturilor din Oradea. Jandarmii erau pe la alte uși!

Mircea M

Gorjencele învinse la 12 goluri de Măgura Cisnădie

Vasile.M

Craiova a câştigat în premieră Cupa României

Mircea M

Rapid, învinsă la cinci goluri de Krim Ljubljana

Ionuț Popa

Dinamo s-a calificat la turneul Final al Cupei României

Oana B

Irlanda câștigă neînvinsă Six Nations!

Oana B

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More