miercuri, august 10, 2022

Număr record de echipe înscrise în Cupele Europene! Arcada GALAȚI va juca în tururile preliminare

by C. Sabău
FOTO CEV

37 de federații naționale, 216 de echipe, s-au înscris pentru a participa la ediția 2023 a Cupelor Europene la volei! O creștere imensă față de anul precedent. Din păcate vom avea doar opt echipe care vor reprezenta România.

Tragerea la sorți va avea loc pe 28 iunie de la ora 13,00 și va fi transmisă în direct de la Centrul european de radiodifuziune ultramodern din Luxemburg.

  • 8 echipe românești înscrise în cupele europene. Două vor juca direct în grupele Ligii Campionilor

Ziua de 6 iunie a fost data limită de înscriere a echipelor în cupele europene la volei. Din România s-au înscris patru echipe feminine și tot atâtea masculine.

La feminin s-au înscris patru formații și o a cincea așteaptă confirmarea din partea Confederației Europene de Volei.

În Liga Campionilor vom avea două formații care vor juca direct în grupele Ligii Campionilor. Acestea sunt CSM Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște, echipe care au confirmat participarea.

În Cupa CEV s-a înscris CSO Voluntari. Cea de-a doua echipă care avea drept de participare în această competiției, CS Medgidia, ocupanta locului 4 în campionat, nu s-a înscris

În Cupa Challenge s-a înscris CSM Lugoj, ocupanta locului 5, în timp ce formația clasată pe locul 7 în clasamentul Diviziei A1, Rapid, a cerut un wild-card din partea CEV pentru a putea participa în această competiție.

Ocupanta locului 6 în sezonul trecut, Dinamo, intenționează să se înscrie în Cupa Balcanică.

La masculin vom avea patru reprezentate.

În Liga Campionilor, SCM Arcada Galați va juca în tururile preliminare.

În Cupa CEVau confirmat participarea ambele formații care au obținut dreptul de calificare: Dinamo București și SCMU Craiova.

În Cupa Challenges-a înscris doar CSA Steaua București, care a încheiat pe locul 4 în sezonul precedent. Ocupanta locului 5 la finalul campionatului, Olimpia Titanii București, nu s-a înscris în actuala ediție a cupelor europene.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii