O nouă ședință a Comitetului Interministerial de coordonare şi organizare a Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020

La sediul Guvernului, a avut loc o nouă ședință a Comitetului Interministerial de coordonare şi organizare a Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020. În calitatea sa de președinte, ministrul Ioana Bran a reiterat importanța unei bune comunicări între instituțiile membre ale comitetului, respectarea termenelor asumate, dar mai ales implicarea activă în implementarea acestora.

În ședința la care a fost prezent, ca de obicei, și Gheorghe Popescu, consilierul onorific al premierului Viorica Dăncilă, s-a discutat despre înregistrarea mărcilor pentru UEFA EURO 2020, despre stadiul realizării website-ului pentru acest eveniment , despre situația arenelor implicate în acest proiect și alte subiecte.

Informații noi au venit și de la reprezentantul Primăriei Generale a Municipiului București care a prezenat detaliile vizitelor reprezentanților UEFA la Arena Națională legate de ticketing, maparea zonelor si alocarea sectoarelor de scaune, cat și de Webinar Fan Zones și Sponsorship.

Din partea MAI specialiștii prezenți au discutat despre conceptul pentru asigurarea siguranței spectatorilor și securității evenimentelor sportive, iar secretarul de stat Raed Arafat a prezentat importanța integrării medicilor specializați în medicina de urgență în desfășurarea proiectului.

Totodată CNI a prezentat raportul de progres pentru Stadionul Steaua, fiind emisă autorizația de demolare și începera lucrarilor de demolare. Pentru Stadionul Arcul de Triumf s-a emis ordinul de începere a serviciilor de proiectare în vederea obținerii autorizației de construire. Pentru Stadionul Rapid s-a demarat procedura de atribuire a contractelor de proiectare și execuție. Iar pentru Stadionul Dinamo a fost demarată procedura de achiziție publică a serviciilor de proiectare faza Studiu de prefezabilitate/studiu de fezabilitate.

„Este prima reuniune a Comitetului din această toamnă, mă bucur că am avut o întâlnire productivă, în care ne-am actualizat noutățile din partea fiecărei instituții, pentru a putea să evaluăm corect stadiul la care ne aflăm. Sper să lucrăm din ce în ce mai bine pe viitor, pentru că timpul trece foarte repede iar importanța și anvergura acestui proiect nu ne permit nici un fel de intârzieri”, a spus Ioana Bran în încheierea ședinței.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate