Oficialii WTA vor crește premiile după ce sezonul va fi reluat

Pandemia de COVID-19 a suspendat toate competițiile și turneele mari, iar circuitul feminin de tenis nu s-a putut opune noului coronavirus. Oficialii WTA vor încerca să le ajute pe sportive, după ce sezonul va fi reluat.

Reprezentanții WTA au afirmat că doresc să încerce să îi convingă pe organizatorii competițiilor din circuit să crească premiile la turnee și chiar se gândesc să prelungească sezonul, pentru a avea loc cât mai multe evenimente.

“WTA lucrează alături de organizatorii turneelor pentru a crește câștigurile când circuitul profesionist de tenis se va relua și ia în considerare extinderea actualului sezon de 44 de săptămâni pentru a se asigura că au loc mai multe turnee”, a precizat WTA.

“Speranța noastră sinceră este să revenim pe teren cât mai repede posibil, când sănătatea și siguranța jucătoarelor, fanilor și staff-urilor vor putea fi garantate”, a subliniat WTA, potrivit Reuters.

Circuitul masculin (ATP) şi WTA au suspendat toate turneele până la data de 7 iunie din cauza pandemiei de coronavirus, după ce mai multe ţări şi-au închis graniţele pentru a opri răspândirea virusului. Şi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a luat decizia de a suspenda World Tennis Tour până la 8 iunie.

Turneul Campioanelor (1-8 noiembrie) este evenimentul care încheie sezonul WTA, fiind urmat de o pauză de 8-10 săptămâni.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV