OlguÅ£a Vasilescu – Cred că FRF doreşte mai degrabă dispariÅ£ia totală a Universităţii Craiova

Primarul municipiului Craiova, Lia OlguÅ£a Vasilescu, susÅ£ine că poziÅ£ia FederaÅ£iei Române de Fotbal (FRF) prezentată marÅ£i, într-un comunicat de presă, privind ”renaşterea echipei Universitatea Craiova”, este o reacÅ£ie nepotrivită faţă de dorinÅ£a suporterilor, finanÅ£atorului şi chiar a primarului municipiului Craiova de a revedea echipa de fotbal în competiÅ£ii. Vasilescu susÅ£ine că FRF doreşte mai degrabă dispariÅ£ia totală a Universităţii Craiova şi nicidecum revenirea ei.

Olguta-vasilescu-primar-Craiova”Vin să dea indicaÅ£ii ce să facem, cum să facem, cu cine să facem. Din acest comunicat reiese, foarte clar, că îi sperie revenirea în fotbal a echipei Universitatea Craiova. Din toate datele pe care le avem, după ce justiÅ£ia s-a pronunÅ£at privind ilegalitatea dezafilierii echipei Universitatea Craiova, reafirm că dreptatea este de partea Craiovei. Dezafilierea Universităţii Craiova, repet ilegală, a adus grave prejudicii financiare finanÅ£atorului, dar şi grave prejudicii de imagine municipiului Craiova şi judeÅ£ului Dolj”, susÅ£ine Vasilescu într-un comunicat de presă.

În opinia primarului Craiovei, conducerea FRF nu doreşte ca echipa să revină în competiţii, iar modul în care se pune problema în comunicat o face pe Olguţa Vasilescu să creadă că se doreşte mai degrabă dispariţia totală a Universităţii Craiova şi nicidecum revenirea ei.

”Este de neînÅ£eles această reacÅ£ie a conducerii FRF, la 6 zile distanţă de întâlnirea pe care am avut-o cu Adrian Mitielu, Marcel Popescu şi reprezentanÅ£i ai suporterilor din regiunea Oltenia. Astăzi m-am aflat în capitală pentru a face demersurile necesare pentru a demara construcÅ£ia noului stadion. Am promis că vom avea un stadion nou şi îl vom face. Aceasta este principala noastră obligaÅ£ie a municipalităţii, obligaÅ£ie pe care singură mi-am asumat-o. Craiova are nevoie de un stadion şi de o bază sportivă conforme cu standardele actuale. În ceea ce priveşte reînfiinÅ£area echipei, statutul juridic şi celelalte probleme organizatorice, acestea sunt în sarcina finanÅ£atorului, cel care săptămâna trecută şi-a arătat toată disponibilitatea de a ceda acÅ£iunile pentru a readuce echipa în competiÅ£ii. În opinia mea, după ce în justiÅ£ie i s-a dat dreptate Universităţii Craiova, conducerea FRF nu doreşte ca echipa să revină în competiÅ£ii. Modul în care se pune problema în acest comunicat mă face să cred că se doreşte mai degrabă dispariÅ£ia totală a Universităţii Craiova şi nicidecum revenirea ei”, mai spune primarul Craiovei în comunicatul de presă.

Federaţia Română de Fotbal a dat publicităţii un comunicat în care salută iniţiativa autorităţilor locale din Craiova de a se implica în renaşterea Universităţii Craiova, dar avertizează că includerea lui Adrian Mititelu în proiect ar fi o catastrofă.

”FederaÅ£ia Româna de Fotbal salută iniÅ£iativa autorităţilor locale din Craiova de a se implica în renaşterea unei echipe de fotbal care să ducă mai departe spiritul, performanÅ£ele şi prestigiul de care s-a bucurat Universitatea Craiova. Adunarea Generală a FRF a ieşit în întâmpinarea acestei dorinÅ£e încă de anul trecut, când a oferit autorităţilor locale un loc în Liga a II-a pentru a înscrie o echipă de fotbal în această competiÅ£ie”, se arată în comunicatul citat de AGERPRES.

FRF subliniază că ”includerea lui Adrian Mititelu într-o astfel de iniÅ£iativă ar fi catastrofală pentru şansa renaşterii Universităţii Craiova”, precizând că excluderea clubului deÅ£inut de Mititelu nu este echivalentă cu dispariÅ£ia ”adevăratei Universitatea Craiova, urmaşă a Craiovei Maxima”. Forul naÅ£ional consideră că ”istoria şi palmaresul Craiovei Maxima aparÅ£in oraşului Craiova şi suporterilor, nu societăţii lui Mititelu, aflată în insolvenţă”.

FRF consideră că Mititelu e ”în totalitate responsabil de situaÅ£ia creată în ultimii ani în fotbalul craiovean” şi avertizează că intenÅ£ia fostului finanÅ£ator al Universităţii, ”de a diviza societatea comercială, aflată în stare de insolvenţă, pentru a crea o entitate fără datorii care să se asocieze cu autorităţile locale, se înscrie în aceeaşi strategie falimentară pe care a urmat-o în ultimii ani”.

Federaţia Română de Fotbal a subliniat faptul că decizia de dezafiliere a clubului condus de Adrian Mititelu a fost luată cu respectarea tuturor regulamentelor şi statutelor în vigoare, în conformitate cu reglementările organismelor internaţionale.

FRF conchide că ”autorităţile locale din Craiova, beneficiind şi de sprijinul FRF, au şansa istorică de a participa la renaşterea unei echipe simbol a fotbalului românesc, au şansa de a pune bazele noii echipe Universitatea Craiova, urmaşă a Craiovei Maxima. Decizia aparÅ£ine în totalitate Primăriei Craiovei şi Consiliului JudeÅ£ean Dolj, investitorilor locali, precum şi suporterilor din întreaga Å£ară. FRF îşi arată întreaga disponibilitate de a sprijini în mod statutar un astfel de demers”.

Citește si...

Doliu în fotbal: A încetat din viaţă legendarul Bobby Charlton

C. Sabău

Peste 300 de participanți la București, la ediția inaugurală UEFA Academy Summit

Oana B

Arbitrul desemnat să judece la TAS procesul de licențiere al FC Brașov s-a retras

Ionuț Popa

Daniel Pancu, noul selecționer al României U21!

Redacția

3 arbitri români promovați de UEFA

Oana B

Arbitrii români joacă la pariuri! Un arbitru din Baia Mare pe listă!

Oana B

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More