Oltchim, destramata in noua directii!

Toate handbalistele care au tras anul trecut pentru Ligă şi-au găsit echipe, Nouă din cele 15 handbaliste pe care Oltchim a mizat în Liga Campionilor vor fi şi în viitorul sezon la startul competiţiei Ungureanu, Nechita, Brădeanu şi Farcău au rămas în ţară, în timp ce Curea şi Meiroşu s-au retras deocamdată din activitate.
Oltchim a dispărut de pe harta handbalului european, însă brand-ul se va regăsi în CV-ul handbalistelor care au jucat la Vâlcea şi au fost nevoite să plece spre alte zări. Cu excepţia portarului francez Amandine Leynaud, care a avut doar o trecere pasageră prin România, toate celelalte handbaliste au căpătat şi mai multă greutate la palmares după ce au ajuns cu campioana României până în semifinalele Ligii. Valoarea individuală, dar şi notorietatea clubului în Europa le-a ajutat pe jucătoare să-şi găsească rapid alte echipe. Extrema dreaptă Iulia Managarova este ultima de la Oltchim care şi-a pus semnătura pe un alt contract, cu Rostov-Don (Rusia), întârzierea fiind forţată şi de faptul că ea s-a aflat sub contract.
Prima direcţie, Franţa
Lotul cu care Vâlcea s-a bătut pentru câştigarea Ligii Campionilor în sezonul trecut, format mult timp din 15 componente, s-a fărâmiţat bucată cu bucată şi s-a împrăştiat în nouă ţări. Din cauza problemelor financiare, echipa a început să se destrame încă din timpul sezonului trecut, iar Ionela Stanca şi Allison Pineau n-au mai aşteptat finalul sezonului şi au semnat cu alte echipe în Franţa, respectiv Macedonia. Mai târziu, „chimistele“ au plecat la echipe din Ungaria, Muntenegru, Slovenia, Spania, Rusia, Danemarca, dar şi la alte grupări din ţară. Patru dintre ele, Ungureanu, Nechita, Brădeanu şi Farcău, au preferat să rămână în ţară şi probabil că se vor lupta pentru un nou titlu intern.
Nouă din fostele handbaliste ale Oltchimului vor începe viitorul sezon tot în Liga Campionilor. Bulatovic (Györ), Manea (Krim), Navarro (Bera Bera) şi Neagu (Buducnost) vor evolua direct în grupe, în timp ce Ungureanu, Nechita (ambele la HCM Baia Mare), Managarova (Rostov), Stanca (Fleury) şi Pineau (Vardar) sunt nevoite să intre în faza calificărilor. Cel mai departe a plecat Silvia Navarro, la San Sebastian, la o distanţă de aproximativ 2.650 de kilometri de Vâlcea, la acest capitol urmând Marija Jovanovic (Astrakhan, 2.352 km) şi Alexandrina Barbosa (Randers, 2.167 km).
Iulia Curea a intrat în concediu de maternitate Adina Meiroşu şi-a anunţat retragerea din activitatea competiţio­nală
Silvia Navarro este jucătoarea care a plecat cel mai departe de Vâlcea, la aproximativ 2.650 de kilometri, la San Sebastian, pentru a juca la Bera Bera.
ROMÂNIA Aurelia Brădeanu (Corona Braşov) Ramona Farcău (Dunărea Brăila) Adriana Nechita (HCM Baia Mare) Paula Ungureanu (HCM Baia Mare)

Citește si...

Pivotul brăilean se întoarce acasă!

Ionuț Popa

Minaur a început pregătirile pentru noul sezon

Mircea M

David Ginesta, declarații de la primul antrenament din acest sezon

Mircea M

Rapid s-a reunit!

Mircea M

Șase transferuri anunțate la Dunărea Brăila

Mircea M

CSM Târgu Jiu a parafat un nou transfer

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More