Oltchim nu se va inscrie in Liga Campionilor, la un pas de desfiintare!

Oficialii au anuntat ca Oltchim Ramnicu Valcea nu va mai putea continua din sezonul viitor, din cauza problemelor financiare cu care se confruntaƒ clubul.

Clubul Sportiv Oltchim Ramnicu Valcea a incheiat sezonul competit›ional, 2012/13, in care a cas™tigat doar Liga Nat›ionala.

Valcea nu se va inscrie  in Liga Campionilor
4.HANDBAL FEMININ:CS OLTCHIM RAMNICU VALCEA-ZVEZDA ZVENIGOROD ,LIGA CAMPIONILOR (16.02.2013)Campioana Romaniei s™i-a pierdut init›ial jucaƒtoarele cele mai importante, dar si pe antrenorul Jakob Vestergaard. Problemele au continuat, iar toate handbalistele care s™i-ar fi dorit saƒ raƒmanaƒ la Oltchim au fost anunt›ate ca pot sa-s™i caute alte echipe.
Printre acestea, avem nume importante, precum Cristina Neagu, Alexandrina Barbosa, Paula Ungureanu, Ada Nechita, sau Iulia Managarova.N-au acceptat nici scaƒderea cu putin a salariilor, nici injumaƒtaƒtirea, darmite saƒ joace pe 1000 sau 2000 de euro, daca tot ar fi fost de salvat echipa, au declarat surse din cadrul clubului, pentru mediafax Oltchim nu a reus™it saƒ atraga un sponsor important, mai ales dupaƒ ce a fost eliminatasurprinzaƒtor s™i din sferturile Cupei Romaniei, astfel caƒ bugetul de 1,5 milioane de euro nu a putut saƒ fie atins. IŽn aceste conditii, lotul va fi alcatuit mai mult din handbaliste tinere, sub 20 de ani, iar obiectivul va fi evitarea retrogradarii din Liga Nat›ionalaƒ.
VEZI PALMARESUL ECHIPEI Oltchim Ramnicu Valcea

Palmaresul clubului s-a marit doar cu un trofeu anul acesta.

Parcursul – aproape inexistent – in Cupa României a fost diferit fata de cel Liga Naționala. Competiția aflata la finalul unui sezon epuizant pentru jucătoarele noastre si multe probleme interne cauzate de situația financiara a clubului, nu a mai putut fi tratata cu același interes, lipsind complet motivația. Fetele fost învinse la Oradea de către ACS Corona Brașov după un meci mai mult decât echilibrat. Ros-albastrele au pierdut calificarea in semifinalele competiției in urma aruncărilor de la 7 metri, după ce rezultatul a fost egal la finalul timpului regulamentar de joc (36-36). Astfel, Oltchim ratează câștigarea trofeului Cupei României.

Pe plan internațional echipa a avut un început de drum foarte bun, deoarece in prima faza a grupelor Ligii Campionilor a reușit sa câștige toate cele șase partide disputate, învingând formații precum Hypo Niederosterreich, Randers HK sau Buxtehuder, atât pe teren propriu cat si in deplasare. Din păcate in Grupa II Principala primele doua jocuri nu au fost atât de reușite, echipa resimțind accidentarea Cristinei Neagu si alte probleme de natura financiara, care au dus la o oarecare instabilitate in lot. Sportivele noastre au dat dovada de profesionalism desăvârșit si astfel au câștigat celelalte patru jocuri ramase de disputat in grupa si astfel s-au calificat, din nou, in semifinalele Ligii Campionilor pentru a IV-a oara in ultimele cinci sezoane.

Duelul cu Gyor din penultimul act al competitiei nu a reprezentat ceva nou pentru noi. In schimb, dorința, nerăbdarea sau emoțiile si-au pus amprenta in jocul fetelor noastre in manșa tur a semifinalei de la București in care au avut un început foarte slab de partida. Dar au dovedit pe parcursul jocului ca acest lucru a fost un accident si au revenit de la -7 pe tabela de marcaj la o diferența de doar doua goluri, cu șanse intacte de calificare in finala competiției. Returul semifinalei a fost diametral opus, deoarece timp de 50 de minute a existat o singura echipa care a făcut legea pe teren, anume Oltchim Râmnicu Vâlcea. Realizând ca sunt atât de aproape de calificarea in finala Ligii Campionilor, datorita dorinței foarte mare de a reuși acest lucru, impactul emoțional foarte puternic si-a pus amprenta asupra jocului echipei care a reușit sa câștige întâlnirea din Ungaria – la un singur gol, din păcate, deși aveam nevoie de o diferența de doua goluri pentru a juca in ultimul act.

VEZI PALMARESUL ECHIPEI Oltchim Ramnicu Valcea

Citește si...

Victorie care aduce liniște pentru Minaur

C. Sabău

Bistrița joc rușinos cu CSM București

Mircea M

SCM Râmnicu Vâlcea a bifat al treilea transfer

Mircea M

Probleme financiare la clubul Dacia Mioveni, depunctare la zece zile!

Mircea M

Clasament marcatoare după 21 de etape

C. Sabău

Florentin Pera: Ne dorim să încheiem grupa cu maximum de puncte

Ionuț Popa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More