duminică, iunie 26, 2022

Opt echipe vor reprezenta România în cupele europene

by C. Sabău

8 echipe românești înscrise în cupele europene. Două vor juca direct în grupele Ligii Campionilor. 6 iunie a fost data limită de înscriere a echipelor în cupele europene la volei.

La feminin s-au înscris patru formații iar a cincea așteaptă confirmarea din partea Confederației Europene de Volei.

În Liga Campionilor vom avea două formații care vor juca direct în grupele Ligii Campionilor. Acestea sunt Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște, echipe care au confirmat participarea.

În Cupa CEV s-a înscris CSO Voluntari. Cea de-a doua echipă care avea drept de participare în această competiției, CS Medgidia, ocupanta locului 4 în campionat, nu s-a înscris

În Cupa Challenge va evolua CSM Lugoj, ocupanta locului 5, în timp ce formația clasată pe locul 7 în clasamentul Diviziei A1, Rapid, a cerut un wild-card din partea CEV pentru a putea participa în această competiție.

Ocupanta locului 6 în sezonul trecut, Dinamo, intenționează să se înscrie în Cupa Balcanică.

La masculin vom avea patru reprezentate în Cupele Europene

În Liga Campionilor, Arcada GALAȚI va juca în grupa preliminară.

În Cupa CEVau confirmat participarea ambele formații care au obținut dreptul de calificare: Dinamo București și SCMU Craiova.

În Cupa Challenge s-a înscris doar clubul armatei , care a încheiat pe locul 4 în sezonul precedent. Ocupanta locului 5 la finalul campionatului, Olimpia Titanii București, nu s-a înscris în actuala ediție a cupelor europene.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii