Oradea a câştigat derby-ul cu U-BT Cluj-Napoca

Oradea a învins-o pe U-BT Cluj-Napoca cu scorul de 82-74, sâmbătă, pe teren propriu, într-un meci între cele mai bune echipe din campionat, în Grupa 1-10 a Ligii Naţionale de baschet masculin, etapa a 23-a.

Deși s-a întors dintr-o deplasare lungă și a avut probleme de lot, formația clujeană a început bine confruntarea, iar Meindl a marcat din spatele semicercului pentru 6-11. Shepherd și Guzman au revenit după problemele medicale. Nemanja Gordic  a dus scorul la 11-19, însă CSM-ul a revenit imediat. Erik Neal și Kris Richard au pus probleme serioase defensivei clujene, tabela indicând egalitate la 24. Oradea a menținut un nivel ridicat, si s-a distanțat la 35-28. În cele din urmă, leii au apăsat piciorul pe pedala de accelerație și au intrat la cabine sub adăpostul a șapte lungimi, 50-43. În plus, pe parcursul primei reprize spiritele s-au inflamat, Karel Guzman fiind eliminat de către brigada de arbitri.

În ciuda momentelor tensionate, Mihai Silvășan a știut cum să își calmeze băieții la pauză. Jalen Jones a deschis partea secundă cu un dunk, în vreme ce Cățe și Meindl au furnizat la rândul lor puncte. Actul patru s-a dovedit a fi decisiv. Clujenii au condus cu 61-67 după reușita lui Patrick Richard, dar Oradea nu s-a pierdut în niciun moment. Sprijiniți de public, leii au egalat la 67, grație lui Neal. S-a mers cap la cap până în ultimul minut, când CSM a gestionat mai bine jocul și s-a impus.

Dinamo Bucureşti a câştigat clar derby-ul local cu CS Rapid Bucureşti, scor 99-79, condusă de Andrei Rareş Mandache, cu 25 p, 7 rec. Tyler Xavier Stone, cu 25 p, 4 rec, 3 pd, s-a remarcat de la Rapid.

În alt meci, vicecampioana CSO Voluntari a trecut de SCM ”U” Craiova cu 84-76.

Grupa 1-10
1. CSM CSU Oradea 25 puncte (13 jocuri)
2. U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 24 (13)
3. CS Rapid Bucureşti 22 (13)
4. BC CSU Sibiu 19 (13)
5. CSO Voluntari 19 (13)

Citește si...

Filip Constantin revine în giulești

Mircea M

Gorjenii și-au asigurat serviciile lui Popa Calotă

Vasile.M

Teodora Popescu, noul pivot al grupării gorjene

Vasile.M

Echipa feminină de volei a Craiovei a fost desfiinţată

Oana B

Dinamo a promovat în Superligă

Oana B

România, la prima victorie în Liga de aur

Mircea M

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More