Ordinul ministrului sportului Novak, nu rezolvă problema de fond a sportului românesc

Ordinul ministrului sportului Novak este o măsură venită să încurajeze folosirea sportivilor români și, dacă va fi aplicat, vom vedea mai mulți sportivi români în teren.

Din păcate această măsură nu rezolvă problema de fond a sportului de performanță românesc și anume lipsa sportivilor români de valoare care să facă saltul de la juniori la seniori și, va avea, ca efect, creșterea prețului plătit de cluburi pentru sportivii români, cu mult peste valoarea lor.

Dacă vrem să relansăm sportul de performanță în România, trebuie să privim în jos, la baza piramidei, și nu în sus, la eșaloanele de seniori, și să încurajăm formarea de profesori-antrenori care să lucreze nemijlocit la selecție și instruire pentru că problema reală constă în faptul că nu mai este cine să lucreze la acest nivel, cu consecința scăderii numărului de copii practicanți ai sportului.

În prezent, un club de seniori care vrea să promoveze tinerii care au terminat junioratul, trebuie să plătească grile și taxe de formare la federații și cluburile de juniori, măsură care descurajează și nu încurajează promovarea tinerilor sportivi. Ar trebui procedat exact invers și anume cluburile cu seniori să fie încurajate să promoveze juniori prin eliminarea acestor taxe și reduceri sau scutiri de alte taxe plătite la federații. Aceasta ar fi o măsură care, pe termen scurt și mediu, ar rezolva problema impunerii procentului de 40% sportivi români în teren.

sursa u-cluj.ro

Citește si...

Filip Constantin revine în giulești

Mircea M

Gorjenii și-au asigurat serviciile lui Popa Calotă

Vasile.M

Teodora Popescu, noul pivot al grupării gorjene

Vasile.M

Echipa feminină de volei a Craiovei a fost desfiinţată

Oana B

Dinamo a promovat în Superligă

Oana B

România, la prima victorie în Liga de aur

Mircea M

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More