Părinții, copiii și sportul – o relație care ar trebui să existe!

Simplu nu este, chiar necesită foarte mult timp, dar trebuie să scăpăm de scuze. Pentru orice altceva ne alocăm timp, dar de sănătate doar când ne ajunge cuțitul la os. Cel mai bun sfat este să faceți cât mai multă mișcare.

Rolul sportului în sănătate:

Mișcarea contribuie la scăderea obezității. Persoanele active în viața de zi cu zi au hipertensiune arterială normală. Exercițiile pe care le putem face în mod regulat sunt foarte multe și în mod cert ar putea contribui la o mai bună funcționare a inimii și a plămânilor. Deci, cu siguranță putem spune că sportul, în general înseamnă sănătate. 

Sportul aduce nu numai relaxare și distracție, dar este și un instrument de dezvoltare a abilităților sociale atât de utile. Sportul te învață să fii competitiv, corect și onest. Sportul te antrenează să îmbini competitivitatea cu integritatea. Sportul îi învață pe copiii noștri să-și creeze relații interumane de calitate, să socializeze și să se bucure de viață atât în anii de scoală, cât și mai târziu, în viața de adult.

Educarea copiilor în importanța și utilitatea sportului din viața lor, ar putea să îi transforme în adulți activi. Unele activități sportive tind să aibă un impact mai durabil din copilărie până la maturitate. Vorbim aici despre fotbal, baseball și hochei. În alte discipline sportivii tind să renunțe dacă nu sunt implicați constant în acest tip de activitate sau dacă simt că nu pot face față. 

Participarea la concursuri sportive îi învață pe copii să iubească chiar și „provocările” de la clasă. De asemenea, îi învață să funcționeze într-o societate competitivă.

Dragi parinți, implicați-vă cât puteți, încurajați-i să-și găsească un sport care să le placă și sprijiniți-i să îl practice în mod regulat. E important să fim implicați în rutina lor sportivă pentru a ne asigura că obțin beneficiile pe viață!

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate