marți, august 16, 2022

Performanță de excepție pentru Bianca Ghelber

by Redacția
Bianca Ghelber, Jocurile Olimpice / Foto: Getty Images
Cu o a treia încercare care a măsurat 74,18 m la aruncarea ciocanului, Bianca Florentina Ghelber s-a clasat pe locul 6, îmbunătățindu-și recordul personal cu 66 de centimetri. Și aceasta, după 11 ani! Eleva fostei recordmane și campioane mondiale în această probă, Mihaela Melinte, în vârstă de 31 de ani, din Roman, mama unei fetițe de 6 ani și-a văzut visul împlinit!

„Încă nu realizez! Nu pot zice decât că visul meu a devenit realitate!” , mărturisea plină de emoție, Bia. La întrebarea dacă mai rezistă până la JO de la Paris, întrebare pusă, bineînțeles, pe net, răspunsul a fost lung: „Daaaaaaaaaaaa!”

Descoperită de antrenorul Lucian Cucoș, alături de care a devenit cvadruplă campioană mondială de juniori (două titluri la U18 și tot atâtea la U20), caz unic în istoria atletismului nostru, Bianca Perie, înainte de căsătorie, a reușit  cea mai bună clasare a vreunui atlet român la JO după două ediții! Adică, după nouă ani! De la aurul Constantinei Diță, la maraton, la Beijing!

”A fost o surpriză neaşteptată această finală, dar foarte mult dorită. Mi-am dorit foarte mult şi eu şi antrenoarea mea să prindem primele 12 locuri, să intru în finala de 12 a fost obiectivul nostru. Dar din fericire, Dumnezeu a vrut să fie mai mult şi să vin pe locul şase, ceea e este o realizare foarte mare pentru mine. După record, sigur mi-am dorit mai mult. După aruncarea asta de 74,18 m, eram pe locul patru la 15 cm de medalie şi m-am gândit şi la acest lucru, de ce să mint’‘, a declarat Bianca Florentina Ghelber după finala disputată marţi seara pe Stadionul Olimpic din Tokyo.

Imediat după succesul înregistrat, Mihaela Melinte a declarat pentru FRA:  „Sunt foarte fericită de performanța Biancăi! Am avut încredere în ea, știam că are potential să dea peste 74 de metri, mai ales că este o luptătoare. Am zis tot timpul că o să vină între primele șase locuri și așa a fost! Cu siguranță, în urma acestui rezultat, Bianca va fi motivată să-și ducă visul și la Jocurile de la Paris. În fond, mai sunt doar trei ani!”

Ieri, înaintea evoluției Biancăi, la aruncarea greutății, recordmanul nostru național, Rareș Toader, a ocupat locul 26, cu o primă încercare în grupa A care a măsurat 19,81 m.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii