Petrolul revine după șase ani în Liga 1!

Luni, 9 mai, ACS Petrolul 52 a întâlnit Concordia Chiajna pe teren propriu, în etapa cu numărul 9 din play-off. Prahovenii s-au impus cu 2-0, prin dubla lui Mario Bratu, și și-au asigurat astfel revenirea în prima ligă!

Cu acest succes, Petrolul a obținut matematic promovarea directă în prima ligă, la capătul unui drum început din vara lui 2016, atunci când echipa s-a reînscris în campionatul judeţean al Prahovei. După două promovări consecutive, echipa a ajuns în eşalonul secund din sezonul 2018-2019, terminat pe locul patru, la un loc distanţă de barajul de promovare de la finalul acelei ediţii de campionat.

Au mai urmat două sezoane fără noroc pentru prahoveni. În primul, deşi s-au calificat în play-off, au ratat din nou accederea în barajul de promovare, în timp ce în ediţia 2020-2021 nu au prins nici măcar play-off-ul.

În actuala ediţie de campionat a răsărit în sfârşit soarele pe strada petroliştilor, care s-au instalat în fotoliul de lider în etapa cu numărul 7 din sezonul regular, iar acum, la aproape 8 luni distanță, sărbătoresc promovarea în prima ligă, cu o etapă înainte de finalul play-off-ului.

Mai mult, dacă meciul de mâine, dintre Universitatea Cluj și FC Hermannstadt, se va încheia cu un rezultat de egalitate, atunci formaţia antrenată de Nicolae Constantin va promova de pe locul 1.

Programul rundei a noua a play-off-ului:

Clubul Sportiv al Armatei Steaua – AFC Unirea 04 Slobozia 2-0 (1-0)
Claudiu Dragu (25), Emilian Pacionel (80)

ACS Petrolul 52 – CS Concordia Chiajna 2-0 (1-0)
Mario Bratu (38, 48)

AS FC Universitatea Cluj – AFC Hermannstadt
Marţi, 10 mai, ora 19:30

Citește si...

A întrat cu RANGA în sala Sporturilor din Oradea. Jandarmii erau pe la alte uși!

Mircea M

Gorjencele învinse la 12 goluri de Măgura Cisnădie

Vasile.M

Craiova a câştigat în premieră Cupa României

Mircea M

Rapid, învinsă la cinci goluri de Krim Ljubljana

Ionuț Popa

Dinamo s-a calificat la turneul Final al Cupei României

Oana B

Irlanda câștigă neînvinsă Six Nations!

Oana B

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More