Preşedintele UEFA rămâne suspendat.TAS a respins apelul lui Platini

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) a respins apelul preşedintelui UEFA, Michel Platini, împotriva suspendării provizorii pe 90 de zile, însă obligă FIFA să nu îi extindă perioada.

În luna octombrie, Comisia de Etică a FIFA a luat decizia de a-l suspenda din funcţie pe francez, pentru presupuse fapre de corupţie.

Decizia este un semnal foarte rău pentru Platini, în condițiile în care justiția internă a FIFA, care a cerut radierea sa pe viață din lumea fotbalului, urmează să dezbată cazul conducătorului UEFA în data de 18 decembrie, o hotărâre finală fiind așteptată înainte de Crăciun.

„Deoarece Comisia de Etică a FIFA a indicat că dorește să ia o decizie înainte de finale anului, atunci o vom lăsa să-și termine treaba și vom aștepta decizia pe fond”, a explicat Matthieu Reeb, secretarul general al TAS, conform Agerpres.

„Tribunalul de Arbitraj pentru Sport va solicita FIFA să nu-i prelungească suspendarea provizorie a lui Michel Platini după data de 5 ianuarie”, a adăugat Reeb. Forul fotbalistic mondial are posibilitatea de a prelungi cu 45 de zile prima suspendare de trei luni, pronunțată pe 8 octombrie.

Citește si...

37 de ani de la câștigarea Supercupei Europei!

Redacția

Dani Alves, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare pentru viol

Szabi R

Federația Română de Fotbal împlinește azi 94 de ani

Redacția

Explicațiile furnizorului de tehnologie VAR după meciul FCSB – Farul Constanța

Oana B

La mulți ani, Gheorghe HAGI!

Redacția

Măsură adoptată pentru creșterea numărului de jucători formați la nivel național

Mircea M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More