ianuarie 28, 2023
Liga 1Ultima ORĂ

Prima reacție oficială a FRF după problema antrenorilor din Superliga

Federația Română de Fotbal, prin intermediul Școlii Federale de Antrenori, are ca obiectiv optimizarea procesului de educație a antrenorilor români de fotbal.

Ca urmare a semnării Convenției UEFA, Federația Română de Fotbal este obligată să pună în aplicare regulamentul forului european, astfel încât pentru a ocupa funcția de antrenor principal la cel mai înalt nivel competițional inter-cluburi este nevoie de Licența UEFA Pro. Așadar, la nivelul Ligii 1 se poate antrena doar dacă respectivul tehnician deține această licență obținută în țară sau la școlile de antrenori ale federațiilor afiliate UEFA. În acest sens, Federația Română de Fotbal, în calitate de membru afiliat UEFA, are obligația de a verifica deținerea licenței necesare.

  • În ceea ce privește carnetul de antrenor, această cerință este prevăzută în legislația din țara noastră și e valabilă pentru toate disciplinele sportive. Astfel, pentru înscrierea la Licențele UEFA B, A sau Pro, care înseamnă specializare, FRF solicită să se facă dovada carnetului de antrenor sau, în eventualitatea unor studii de specialitate, de calificare, în străinătate, aceastea trebuie să fie echivalate la Centrul Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor sau Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor, potrivit legislației în vigoare.

Citește si...

Ministerul Sportului anunţă că 67 de federaţii vor primi finanţare de la buget.

Mircea M

Patru jucătoare și-au prelungit contractele cu SCM Rm.Vâlcea

Redacția

Egal în noroiul de la Cluj-Napoca

Redacția

Echipa armatei eliminată din Cupa Challenge

Redacția

Ida-Marie Dahl la Gloria Bistrița!

Redacția

Arcada GALAȚI, eliminată din Cupa CEV

Redacția

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More