Primăria Capitalei despre bugetul echipei CSM București: „Este cel mai mic buget din Final 4!”

Primăria capitalei a reacţionat prin intermediul unui comunicat de presă după ce presa a publicat bugetul alocat echipei CSM Bucuresti în anul 2018. Potrivit Ministerului Finanţelor, Clubul Sportiv Municipal București a primit anul trecut 70 de milioane de lei, aproape 16 milioane de euro, din bugetul Capitalei. 

[themeum_alert close=”no” type=”info” title=””]

Echipa de handbal a CSMB, este, in ultimii ani, o echipa in Top 4 Europa. CSM Bucuresti are cel mai mic buget dintre cele 4 cluburi care s-au calificat anul trecut in Final 4 Champions League.

Investitiile municipale in sport aduc populatiei beneficii pe termen lung in materie de sanatate, fiind un domeniu despre care nu se poate vorbi strict in termeni de investitie si profit

Articolul publicat pe site-ul ProSport si preluat de alte redactii realizeaza o comparatie eronata intre bugetul CSM si bugetele alocate de PMB altor domenii, precum strazile, reducerea poluarii si salubrizarea.

Referitor la Clubul Sportiv Municipal Bucuresti, facem mentiunea ca acesta este un club care a crescut an de an, de la infiintare, atat ca numar de sportivi legitimati, cat si ca numar de copii la Centrul de Copii si Juniori, dar si ca numar al compartimentelor sportive (14, in prezent). La finalul anului 2018, Clubul avea 371 de contracte de activitate sportiva si 1.879 de copii.

Bilantul performantelor sportive din anul 2018 vorbeste de la sine si credem ca cititorii dumneavoastra trebuie sa fie informati despre acestea: Handbal feminin: Cupa Romaniei, Liga Na?ională, locul III in Final 4 Liga Campionilor, Volei feminin: Cupa Romaniei, Campionatul Romaniei, Calificare in Liga Campionilor, Rugby: Cupa Romaniei, Cupa Regelui, Tenis: Campioană Nationala pe echipe, Seniori ?i Senioare , Moto: Titlul de Campion National (individual) si Campion European BMU, Dans Sportiv: Medalie de bronz la Campionatul Mondial, Judo: Locul 4 in Liga Campionilor (echipe), Nata?ie: 26 de medalii la Campionatul Na?ional.

Dintre sportivii de top, cu care Clubul se mandreste, ii amintim pe Cristina Neagu, Marius Copil, Irina Begu, Monica Niculescu, Andreea Panturoiu, Andrei Gag, Alina Rotaru, Adina Salaoru, Robert Muresan, Corina Peptan, Adrian Ion, fiecare reprezentand nume importante in sporturile pe care le practica.

Marirea numarului de compartimente sportive a atras dupa sine marirea numarului de sali de antrenamente pe care le inchiriem, a cheltuielilor legate de echipamente, cantonamente, medicamente si recuperare, materiale sportive. Punem la dispozitia copiilor din Bucuresti, prin Centrul de Copii si Juniori, gratuit, atat accesul in sali, cat si antrenori, echipamente si participari la competitii nationale. Toate aceste cheltuieli se regasesc in bugetul clubului.

In articolul dumneavoastra se face referire la bugetele pe care clubul le-a cheltuit in 2018, fara insa a se preciza un lucru important: intreg sportul romanesc este sustinut de la bugetul de stat si bugetele locale. Toate cluburile din Romania functioneaza din bani publici! Sunt amanunte pe care, cu buna stiinta, multi formatori de opinie le „omit” din dorinta de a scoate in evidenta cu totul alte lucruri, mai putin performanta sportiva sau eforturile cluburilor de a creste generatii de copii sanatosi, prin programele pe care le desfasoara.

In ceea ce priveste declaratia unui „specialist din handbalul romanesc” pe care il citati, cand vorbim despre bugetul echipei de handbal ca fiind in top 4 din Europa, va reamintim ca CSM Bucuresti este in ultimii ani o echipa in top 4 Europa. Si pentru a informa corect publicul larg, precizam ca CSM Bucuresti are cel mai mic buget dintre cele 4 cluburi care s-au calificat anul trecut in Final 4 Champions League.

Noi speram ca fanii handbalului romanesc si al sportului, in general, sa faca distinctie intre performanta sportiva, educatia copiilor si promovarea sportului si atacurile la adresa acestui domeniu, care nu au legatura, de fapt, cu sportul. Ne mentinem invitatia adresata fanilor CSM Bucuresti, ca si presei sportive, de a fi prezenti in numar cat mai mare la competitiile in care echipele si sportivii Clubului participa, de a trata sportivii cu profesionalism si respect, inclusiv prin publicarea de informatii netrunchiate, si de a promova performanta si sportul romanesc.

 

[/themeum_alert]

[themeum_category category=”volei” layout=”carousel” title=”” maxpost=”9″]

Citește si...

Proteste în sport înaintea Jocurilor Olimpice

Ionuț Popa

Stadionul din Giulești, Rapid și filmele cu mafioți!

Oana B

Nesimțire marca ProArena, Imagini în DIRECT cu o jucătoare care își pierde cunoștința

Mircea M

Avem voie să facem sport în România?

C. Sabău

Federația Română de Fotbal împlinește azi 94 de ani

Redacția

Andrada Vincze, psiholog sportiv: „Nu trebuie avem așteptări nerealiste cu privire la performanță

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More