Războiul pentru șefia FRF

Lupta dintre Ionuț Lupescu și Răzvan Burleanu, actualul șef al FRF, se duce și în instanță. Președintele actual a propus modificarea regulamentului pentru alegeri, care l-ar elimina din cursă pe Lupescu, însă Ministerul Tineretului și Sportului s-a opus.

Punctul care a ajuns motiv de judecată limitează participarea pentru șefia Federației.  La Adunarea Generală din aprilie anul trecut, actuala conducere a inserat în regulament un punct ce prevede că:

“Un candidat poate participa la alegeri doar dacă a îndeplinit un rol activ în cadrul fotbalului asociație (ca jucător sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB sau structuri sportive) pentru cel puțin 2 ani în ultimii 5 ani anteriori datei la care este propus ca și candidat”.

Acest punct îl exclude pe Ionuț Lupescu din competiție. O decizie a Curții de Apel București a admis solicitarea FRF, însă ea nu este definitivă. Ministerul Tineretului și Sportului are la dispoziție 15 zile, pentru a ataca hotărârea, iar o sentință definitivă nu poate fi dată, înainte de data la care au loc alegerile pentru șefia FRF, ceea ce înseamnă că Lupescu poate candida. Nici o decizie nevaforabilă nu poate afecta un eventual câștig al acestuia, deoarece o hotărâre judecătorească nu are efect retroactiv.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate