Record în Premier League după renegocierea drepturilor TV

Licitaţia pentru drepturile TV ale meciurilor din Anglia a bătut toate recordurile. 5,13 miliarde de lire sterline este suma pe care o vor plăti Sky Sports şi BT Sports ca să difuzeze următoarele trei sezoane din Premier League.

Suma a crescut cu peste două miliarde de lire sterline. Campionatul Angliei a avut o evoluţie financiară ascendentă în ultimele două decenii. În 1992, drepturile TV pentru cinci sezoane s-au vândut cu doar 191 de milioane de lire sterline. În acest moment, un meci din Premier League va ajunge să coste peste 10 milioane de lire sterline.

Conform unei estimări făcute de Sporting Intelligence, ultima clasată va încasa 135 de milioane de euro, aproape cât Real sau Barca în Spania. Campioana îşi va rotunji bugetul cu 210 milioane de euro.

Premier League

Ca să mai facem o comparaţie, drepturile TV pentru Serie A şi Ligue 1, două campionate care pot fi urmărite pe canalele Digi Sport, au fost vândute pentru sume mult mai mici. Următoarele trei sezoane din Italia au costat 2,4 miliarde de euro, în timp ce Canal + şi beIN Sports au plătit 726,5 milioane de euro pentru a transmite meciurile din Franţa până în 2020.

 

Citește si...

Federația Română de Fotbal împlinește azi 94 de ani

Redacția

Explicațiile furnizorului de tehnologie VAR după meciul FCSB – Farul Constanța

Oana B

La mulți ani, Gheorghe HAGI!

Redacția

Măsură adoptată pentru creșterea numărului de jucători formați la nivel național

Mircea M

Noi condiții de participare în competițiile de juniori organizate de FRF

Mircea M

Cluburile din primele 2 eşaloane, obligate de FRF să folosească minimum 5 jucători formaţi la nivel naţional

Ionuț Popa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More