marți, august 16, 2022

Reformă în baschetul românesc

by Mircea M

La doar câteva zile de la ședința Consiliului Director, Federația Română de Baschet a publicat hotărârile aprobate. Cea mai importanta decizie se anunță o reformă administrativă a baschetului românesc prin crearea unor centre regionale în orașe-cheie.

Conform Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet, vor exista 11 sucursale care vor activa ca microfederații regionale.

📍Se aproba cu unanimitate de voturi reforma administrativa a baschetului romanesc, conform Proiectului de Strategie si Planificare 2021-2025, organizat pe microfederatii regionale, denumite sucursale ale Federatiei Romane de Baschet. Totodata, se aproba cu unanimitate de voturi infiintarea sucursalelor regionale dupa cum urmeaza:

Sucursala 1 Bihor – sediu in municipiul Oradea (judetele Bihor, Satu Mare, Maramures si Arad)
Sucursala 2 Vrancea – sediu in municipiul Focsani (judetele Vrancea, Vaslui, Buzau, Braila si Galati)
Sucursala 3 Cluj – sediu in municipiul Cluj-Napoca (judetele Cluj, Bistrita Nasaud, Salaj si Alba/raionul Ungheni din Republica Moldova)
Sucursala 4 Covasna – sediu in municipiul Sf. Gheorghe (judetele Covasna, Harghita, Bacau si Neamt)
Sucursala 5 Sibiu – sediu in municipiul Sibiu (judetele Sibiu, Brasov, Valcea si Mures)
Sucursala 6 Bucuresti – sediu in municipiul Bucuresti (Bucuresti si judetele Ilfov si Giurgiu)
Sucursala 7 Dambovita – sediu in municipiu Targoviste (judetele Dambovita, Prahova si Arges)
Sucursala 8 Iasi – sediu in municipiul Iasi (judetele Iasi, Suceava, Botosani/doua raioane din Republica Moldova)
Sucursala 9 Constanta – sediu in municipiul Constanta (judetele Constanta, Tulcea, Calarasi si Ialomita)
Sucursala 10 Timis – sediu in municipiul Timisoara (judetele Timis, Caras Severin, Mehedinti si Hunedoara)
Sucursala 11 Dolj – sediu in municipiul Craiova (judetele Dolj, Gorj, Olt si Teleorman)
Acestea vor avea personalitate juridica si vor fi infiintate ca structuri sportive cu CIS, avand competente de management sportiv si administrativ in judetele arondate. Sucursalele vor fi conduse de un presedinte (pe perioada mandatului Consiliului Director), de regula numit dintre membrii Consiliului Director. Din organigrama fiecarei sucursale vor mai face parte un director tehnic regional, nominalizat dintre angajatii FRB, precum si cate un responsabil pentru departamentul financiar-contabilitate, departamentul de marketing, comunicare si IT, si departamentul de organizare competitii si evenimente, care va avea atributii si pentru legitimari si transferuri. Se stabilesc si modalitatile de finantare ale sucursalelor, precum si faptul ca acestea vor avea Statut si Regulamente proprii, organizate cu Adunare Generala si Consiliul Director, dupa forma de organizare si functionare a FRB. Colegiul Central al Antrenorilor din cadrul FRB va analiza si propune un format competitional pe conferinte (NORD si SUD, pe regiunile mentionate), care vor face parte din Campionatele Nationale.
In plus, se aproba cu unanimitate de voturi mandatarea presedintelui FRB pentru desemnarea presedintilor sucursalelor FRB, cu validarea Comitetului Executiv al FRB, precum si demararea demersurilor legale pentru infiintarea si inregistrarea acestora.

📍 Tinand cont de reforma administrativa a baschetului romanesc, se aproba cu unanimitate de voturi infiintarea centrelor de excelenta regionale in Oradea, Focsani, Sibiu, Pitesti (masculin) si Targoviste (feminin), a academiilor de baschet in Bucuresti, Tg. Mures si Sf. Gheorghe, a centrelor nationale olimpice de juniori 3×3 in Cluj-Napoca, Brasov si Arad/Tmisoara, precum si a centrelor nationale olimpice de tineret 3×3 in Bucuresti (continuarea demersurilor incepute la baza sportiva a CSU Stiinta), Cluj-Napoca, Arad si Brasov (feminin). Totodata, se aproba de principiu si infiintarea centrului olimpic de tineret 3×3 la Constanta, urmand sa fie verificate infrastructura si alte detalii administrative. In plus, se aproba ca incepand din 2022 sa fie infiintate centre nationale de selectie (copii intre 11-15 ani) in Botosani, Sighetul Marmatiei, Craiova, Timisoara, Iasi si Rm. Valcea. Se aproba si reluarea unor proiecte care au dat randament, dar si demararea altor proiecte pentru a atrage atat finantari interne (MTS, COSR, MEC), cat si externe (fonduri europene, FIBA). se arată în comunicatul Federației Române de Baschet.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii