joi, august 18, 2022

Regula U21 se modifică pentru creșterea investițiilor în academii

by Mircea M
FOTO frf.ro
Comitetul Executiv al FRF a aprobat, în ședința din 27 iuni, noi modificări la regula U21, aplicabile începând cu sezonul 2021/2022 al Ligii 1.

Începând din sezonul viitor, cluburile au obligativitatea de a avea în permanență pe teren un jucător U21. În același timp, se introduce un plafon financiar minim de investiții în propria academie în următorii 3 ani: din 2022, sezonul care începe vara viitoare, minimum 5% din venituri, din 2023 procentul crește la 6,5%, iar din 2024 procentul să ajungă la 7,5%.

Crește punctajul pe clasificarea academiei pentru obținerea licenței de participare în Liga 1, de la 60 la 75 de puncte, în următoarele condiții. Dacă nu se îndeplinește baremul de 60 de puncte, se păstrează refuzarea licenței. În cazul cluburilor care nu ating 75 de puncte, vor primi o amendă de 100.000 lei. Va fi creat un fond special, iar banii vor fi redistribuiți în mod egal cluburilor din Liga Elitelor U19 și U17 care nu au fost amendate.

Se introduc criterii de transparență financiară și auditare a cheltuielilor la nivelul academiilor. Toate cluburile care doresc să evolueze în Liga 1, din 2022 trebuie să realizeze un audit al cheltuielilor și să publice rezultatele.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii