Fotbalul din România se apropie de momentul revenirii. Pe lângă decizia legată de neanunţarea numelor eventualilor jucători infectaţi cu CORONAVIRUS, au fost anunțate și câteva reguli privind comportamentul jucătorilor pe terenul de fotbal.
Protocol implementat de FRF și LPF în care se regăsesc recomandările elaborate pentru reînceperea meciurilor:
Primii care vor sosi la stadion vor fi arbitrii, care vor fi nevoiți să se prezinte cu 100 de minute înainte de fluierul de start. Autocarele echipelor vor veni la ore diferite, urmând ca oaspeții să vină cu 90 de minute înainte de startul meciului, iar gazdele cu 75 de minute.
Reguli DRASTICE la reluarea Ligii 1
Toți jucătorii vor veni de acasă cu echipamentul pe care îl vor îmbrăca la meci, pentru a evita aglomerarea la vestiare. Ieșirea echipelor la încălzire se va face gradual, pe rând, în timp ce pe teren sportivii vor sta la minimum doi metri distanță unul de altul în timpul încălzirii.
„Nu sunt recomandate ședințele tehnico-tactice în vestiar decât dacă acestea sunt strict necesare. De preferat ca ședințele tehnico-tactice să se desfășoare înaintea sosirii la stadion, în spații deschise (aer liber) sau în săli/incinte unde se poate păstra distanța de 2 metri între participanți”, se arată într-un punct din protocolul FRF, făcut public de Gazeta.
Scuipatul ori suflatul nasului vor fi sancționate!
Pe întreaga durată a jocului este interzis jucătorilor, staff-ului tehnic și oficialilor cluburilor eliminarea secrețiilor nazale și/sau a salivei pe suprafața de joc sau în zona vestiarelor, a tunelului de access și a băncii tehnice. Jucătorii care vor încălca aceste reguli vor fi sancționați conform prevederilor din art. 63. alin. 2.3 din Regulamentul Disciplinar la care se va adăuga o penalitate sportivă – suspendare de la 6 la 12 jocuri.
Maximum 150 de persoane la stadioane în Liga 1
Printre altele a fost stabilit şi că la stadion nu vor putea fi prezente mai mult de 150 de persoane, dar şi acestea distribuite după anumite criterii. Stadioanele vor fi împărţite în trei zone, iar sosirea la arenă trebuie făcută în diferite intervale orare.
„În fiecare dintre cele trei zone nu este voie să fie prezente simultan mai mult de 100 de parsoane. Nu e posibilă o compensare reciprocă a persoanelor aflate în zone diferite, de exemplu 130 de persoane în Zona 1 şi 20 de persoane în Zona 2”, se menționaează în protocol.
Zona 1 la meciurile din Liga 1, Zona interioară stadion
- Terenul de joc
- Marginea terenului de joc, între linia de margine/poartă şi tribune, inclusiv suprafaţa tehnică
- Tunelul de acces
- Zona vestiarelor jucătorilor / arbitrilor, camera delagaţilor de joc, cabinet testare anti-doping
Zona 2 la meciurile din Liga 1, Tribuna
- Transmisia TV a jocului
- Zonele specifice media
- Camerele/punctul de comandă şi control
Zona 3 la meciurile din Liga 1, Spaţiu exterior stadion
- Locul de parcare pentru carele de transmisie TV ale deţinătorului de drepturi
- Zona imediat exterioară a stadionului
[themeum_column col=”1/2″][themeum_category category=”stiri” layout=”latest” title=”” maxpost=”4″][/themeum_column][themeum_column col=”1/2″][themeum_category category=”handbal” layout=”latest” title=”” maxpost=”4″][/themeum_column]