duminică, iunie 26, 2022

România a debutat cu o victorie în preliminariile CM 2023

by Mircea M

România a debutat cu o victorie în Grupa a 3-a din prima fază a preliminariilor Campionatului Mondial din 2023, 33-30 (18-18) cu Israel, vineri seara, în Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Tricolorii şi-au asigurat calificarea în faza următoare, având în vedere că merg mai departe primele două din cele trei participante la turneul de la Cluj-Napoca.

România a obţinut victoria după un meci foarte echilibrat, în care jucătorii antrenaţi de Xavi Pascual au ratat ocazii incredibile, au primit goluri foarte uşoare, unele chiar în superioritate, dar au şi profitat de alte momente de superioritate, marcând cu ambii portari, care au avut evoluţii apreciate.

Cel mai bun marcator al echipei României a fost Demis Grigoraş, cu 8 goluri, Alexandru Şimicu a înscris 5, Roland Thalmaier 6, Andrei Buzle 3, Gabriel Dumitriu 2, Adrian Rotaru 2, Gabriel Cumpănici 1, Cristian Ghiţă 1, Ionuţ Iancu (portar) 1, Ionuţ Nistor 1), Dan Vasile (portar) 1, Călin Căbuţ 1.

Pentru israelieni au înscris Yoav Lumbroso 9 goluri, Daniel Sarfati 5, Yonatan Dayan 2, Daniel Mosindi 2, Or Refael Levi 2, Amit Yehiel Stelman 5, Daniel Shkalim 2, Lior Gurman 2. Portarul Oz Izhak a apărat 6 aruncări.

La turneul trebuia să participe şi selecţionata Ciprului, dar aceasta a declarat forfait din cauza infectărilor cu Covid-19.

Sâmbătă va avea loc meciul Israel – Rep. Moldova (15:00), iar duminică se va juca partida România – Rep. Moldova (18:05). Primele două clasate se califică în faza următoare a preliminariilor.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii