joi, august 18, 2022

România a smuls un rezultat de egalitate cu Austria

by Mircea M
FOTO EHF
Selecționata feminină de handbal a României a terminat la egalitate, la Viena, cu reprezentativa Austriei, scor 33-33 (16-11), în preliminariile Campionatului European de handbal feminin din 2022.

România a început bine partida de la Viena. Daciana Hosu în zi mare a închis poarta, iar atacul funcționa la parametri ridicați. La pauză aveam un avans liniștitor de cinci goluri.

România își complică situația!

În repriza a doua austriecele au marcat gol după gol, reușind să finalizeze schemele duse în superioritate numerică de fiecare dată. Austria a condus și cu 3 goluri. A intrat în ultimul minut cu avantaj de un gol și superioritate numerică. Tănăsie a egalat pe contraatac, apoi selecționerul Muller a cerut time-out. Schema a avut din nou succees. „Tricolorele” aveau 10 secunde pentru a repune de la centru și a egala. Bazaliu și-a asumat din nou aruncare și a adus un punct nesperat!

Principala marcatoare a României a fost Bianca Bazaliu, cu 11 reuşite.

În primul meci al grupei 2, tricolorele  s-au chinuit cu Insulele Feroe, scor 26-19 (15-14).

CLASAMENT

# Meciuri Puncte
Danemarca 2 4
România 2 3
Austria 2 1
Insulele Feroe 2 0

Următorul meci al tricolorelor este programat în 2 martie 2022, cu Danemarca, pe teren propriu, şi în 5 martie cu aceeaşi echipă în deplasare, iar returul cu Insulele Feroe şi Austria în 20 aprilie, respectiv 23 aprilie.

Turneul final va fi găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, între 4-20 noiembrie 2022.


Lotul convocat de Adi Vasile pentru meciurile cu Insulele Feroe și Austria:

Portari: Iulia Dumanska (HC Podravka), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Elena Şerban (Dunărea Brăila)

Jucătoare: Ana Maria Tănasie (Minaur Baia Mare), Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa), Ana Maria Iuganu (Gloria Bistriţa), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare), Sorina Tîrcă (Rapid Bucureşti), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Bianca Bazaliu (HC Podravka), Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău), Ana Maria Dragut (Gloria Buzău), Alina Ilie (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (CSM Bucureşti), Oana Borş (Minaur Baia Mare), Sonia Seraficeanu (Gloria Bistriţa), Crina Pintea (Gyor ETO), Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subţirică Iovănescu (Gloria Buzău).

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii