miercuri, august 10, 2022

România – Albania, în preliminariile Campionatului European

by Redacția
FOTO CEV

Naționala masculină de volei a României debutează miercuri, 3 august, la Galați, în preliminariile EuroVolley 2023.

Prima duel se va disputa la GALAȚI cu naționala Albaniei, pe care tricolorii au învins-o în Liga de Argint (Silver League), cu 3-1 în deplasare și cu 3-0 acasă după meciuri dominate în cea mai mare parte.

Miercuri după-amiază, tricolorii pregătiți de Sergiu Stancu sunt deciși să obțină o victorie, mai ales că fiecare set contează în eventuala luptă de calificare. Trebuie spus că la turneul final al Campionatului European se califică automat câștigătoarele grupelor și cele mai bune 5 locuri doi.

„Ne dorim foarte mult să debutam cu o victorie cu Albania, echipă pe care o cunoaștem din Silver League. Am disputat patru meciuri de pregătire, două în Slovacia și două în Belgia. Avem în grupă Elveția care ne-a învins anul trecut de două ori in această competiție, cu siguranță toate echipele vor avea evoluții bune în acest sezon. ” a precizat Sergiu Stancu.

Ca în toate competițiile CEV și aici primul criteriu în realizarea clasamentului îl reprezintă numărul de victorii obținute de fiecare echipă, după care intervine criteriului punctelor realizate și apoi al raporturilor seturilor, respectiv punctelor.

Partida de la Galați va fi transmisă în direct la TVR 3.

Programul României în Grupa G a calificărilor pentru Campionatul European

3 august, ora 17.00: România – Albania

7 august, ora 18.30: Elveția – România

10 august, ora 17.00: România – Bosnia și Herțegovina

13 august, ora 21.00: Bosnia și Herțegovina – România

17 august, ora 17.00: România – Elveția

20 august, ora 20.00: Albania – România

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii