România, Grecia, Bulgaria și Serbia continuă discuţiile privind organizarea CM 2030

Ministrul tineretului și sportului Bogdan Matei a făcut parte din delegația condusă de Premierul României, Viorica Dăncilă, care a participat sâmbătă la reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt de la Belgrad, unde au mai fost prezenți președintele Republicii Serbia, Aleksandar Vučić, prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borisov și prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, informează un comunicat al MTS.

La reuniunea de la Belgrad au fost prezenți și miniștrii de resort din celelalte 3 țări, subiectul legat de domeniul sportului fiind un proiect major și de anvergură, de candidatură comună pentru organizarea Cupei Mondiale la Fotbal din 2030. An în care se vor celebra fix 100 de ani de existență a Cupei Mondiale. La discuții a participat și fostul mare internațional Gheorghe Popescu, actualmente consilier onorific al Primului ministru Viorica Dăncilă.

Discuțiile au fost utile, fiecare ministru și-a prezentat situația actuală și punctul de la care s-ar pleca, stabilindu-se că, pentru a se respecta criteriile extrem de stricte și caietul de sarcini al FIFA este nevoie de un efort comun considerabil al celor 4 țări.

“România, împreună cu ceilalţi trei parteneri, poate să obţină această candidatură. Nu este deloc imposibil. Sunt convins că prin această unire de forțe putem reuşi să organizăm o asemenea competiţie.
Organizarea unui campionat mondial presupune foarte multe eforturi şi condiţii foarte stricte. Am stabilit formarea unui comitet format din 16 persoane, câte 4 din fiecare țară, care să treacă imediat la treabă și să lucreze pentru pregătirea acestui proiect. Ne dorim enorm să ne depunem această candidatură comună şi sper ca împreună să reuşim “, a spus Bogdan Matei.

Săptămâna trecută, ministrul bulgar al Sportului, Krasen Kralev, spunea că o candidatură comună a unor ţări din Balcani – România, Bulgaria, Grecia şi Serbia – la organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2030 este una realistă deoarece va fi susţinută de guvernele acestor state.

Cele patru ţări ar putea lua în calcul şi o ofertă comună pentru organizarea EURO 2028

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate