România între cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume

România se afla in urma acedtei victorii intre cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume. O performanţă care s-a lasat asteptata tim de 23 de ani. Alexandra Dulgheru şi Andreea Mitu au câştigat meciurile decisive din partida cu Canada şi califică România în Grupa Mondială a Fed Cup.

Alexandra Dulgheru a învins-o pe Francoise Abanda cu scorul 3-6, 7-5, 6-2, în două ore şi 14 minute. O partida intensă în care primul set a fost câştigat de sportiva din Canada.Setul doi mergea în acelaşi ritm pentru adversara româncei, până la un punct. Dulgheru a câştigat trei gameuri la rând şi a ajuns la 5-4. Setul s-a încheiat la 7-5. A fost meciul care a decis soarta calificării.

Alexandra a decis calificarea, dar marea revelaţie a partidei cu Canada a fost Andreea Mitu. A reuşit un scor memorabil în jocul cu Eugenie Bouchard, numărul 7 mondiat. La final, au fost lacrimi de fericire.

Andreea Mitu aflase abia cu o oră înainte că avea să joace cel mai important meci din carieră.

Eugenie Buchard a pierdut ambele meciuri jucate cu tenismenele noastre. Asta după ce canadianca a refuzat initial să dea mâna cu Alexandra Dulgheru.

După ce a învins-o pe teren, Alexandra a mimat cu umor, împreuna cu stafful României, gestul de refuz al adversarei.

România a ajuns de patru ori în semifinalele Fed Cup – între anii 1973 şi 1981. Ultima dată în Grupa mondială am participat în 1992, când evoluau 16 echipe în principala divizie a competiţiei.

Următorul meci al României în Fed Cup va fi în 2016. Va juca în sferturile de finală cu Germania, Italia, Rusia sau Cehia. Celelalte echipe calificate sunt Franta, Olanda, Elveţia.

Citește si...

Halep nu va participa la turneul WTA de la Madrid

Ionuț Popa

Halep a primit un wild card la turneul de la Madrid (WTA)

Redacția

Halep ratează meciul România – Ucraina, din Billie Jean King Cup

Oana B

Halep a pierdut la Miami, după revenirea în circuitul WTA

Oana B

Paula Badosa, prima adversară a Simonei Halep la Miami

Szabi R

Simona Halep va participa la Miami Open

Oana B

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More