România învinge Austria în trei seturi

Debut excelent pentru naționala României în Liga de Aur. La Teplice, ”tricolorele” au învins în trei seturi reprezentativa Austriei.

Un joc fără emoții pentru formația României care a încheiat conturile cu adeversarul în doar o oră și 13 minute.

Căpitanul Rodica Buterez 21 de puncte, a fost principala realizatoare. Celelalte puncte au fost reușite de Adriana Matei 13, Cristina Miron 13, Daiana Roman 7, Iarina Axinte 5, Diana Ariton 3 și Tara Cristea 1. A mai jucat liberoul Diana Vereș.

România va juca al doilea meci sâmbătă, de la ora 18:00, contra echipei gazdă. Cehia a trecut și ea tot cu 3-0, de Austria.

Așteptăm cu nerăbdare articolele despre voleiul românesc să apară  în presa națională, care an de an nu știe, ori nu vrea să relateze despre campionatul național de volei, masculin ori feminin. Doar când joacă naționala, mai apar pe ici colo, relatări despre echipele naționale, în mod special când se obține o victorie, în rest dacă naționala pierde nimic. Asta este respectul presei naționale care an de an VEDE doar FOTBAL.


Patru titulare indisponibile

Din păcate, staff-ul echipei naționale nu poate alinia cea mai bună echipă, confruntându-se cu mari probleme de efectiv. Au fost jucătoare pe care din start nu s-a putut conta, fiind accidentate.

Adelina Ungureanu, titulară în echipa națională, s-a accidentat la echipa de club, în luna ianuarie și se află în recuperare.

Georgiana Popa, extrema de la CSM Lugoj, a suferit o ruptură de ligamente în Supercupa României și e pe ultima sută de metri cu recuperarea.

Raisa Ioan, centru Blajului, are și ea probleme la genunchi, și nu a putut răspunde convocării. Aceeași situație, la genunchi, și pentru Gabriela Bălae. Nici pe cele două voleibaliste nu se poate conta în actuala campanie.

Denisa Ionescu, campioană cu CSO Voluntari, a suferit o ruptură de ligamente la genunchi în meciul 3 al finalei cu Volei Alba Blaj. Un alt centru, Francesca Alupei a suferit și ea o intervenție chirugicală în Statele Unite ale Americii în urma unei accidentări la ligamente și se află în recuperare.

O altă jucătoare care era în vederile selecționerului Guillermo Naranjo Hernandez a fost Andra Artin. Și ea are însă probleme cu spatele și nu poate evolua.

Sorina Miclăuș a suferit la ultima partidă disputată în Divizia A1, cu Mureșul Tg. Mureș, o ruptură microfibrilară la gamba piciorului drept, iar doctorii i-au recomandat 19 zile de repaus total. Ea va putea reveni abia pe finalul campaniei din Golden League, mai precis la turneul din Spania.

Deși au fost în prima parte a pregătirii echipei naționale, jucând în meciurile amicale cu Țările de Jos și Germania, trei dintre fete au devenit și ele indisponibile. Ariana Pîrv a suferit o fisură la metatarsianul 5 de la piciorul drept, având acum piciorul în gips. Ea va trebui să stea cu piciorul imobilizat șase săptămâni. Nu va mai putea să ajute echipa națională în disputele din Golden League. Și Iuna Zadorojnai are probleme la spate (hernie de disc) și a părăsit cantonamentul echipei naționale după partidele amicale.

Ultima voleibalistă cu probleme medicale este Elizabet Inneh. A contractat un virus și este răcită, având nevoie de tratament. Ea nu a făcut astfel deplasarea cu echipa națională pentru turneul de la Teplice.

Trei fete dau bacalaureatul

Pe lista ”indisponibilelor” se află și cele trei jucătoare care vor susține în această vară examenul de bacalaureat. Astfel nu s-a putut conta nici pe Dalia Vîrlan, Antonia Gheți și Bianca Grama.

Sunt nu mai puțin de șase jucătoare care au făcut parte din lotul României la Euro 2023 și care acum nu sunt disponibile: Inneh, Ungureanu, Zadorojnai, Vîrlan, Ioan și Miclăuș.

În aceste condiții, România se poate baza la primul turneu din Cehia pe o listă cu doar 13 jucătoare. Au făcut deplasarea: Marisa Radu, Iarina Axinte, Simina Străchinescu, Rodica Buterez, Adriana Matei, Teodora Iancu, Cristina Miron, Diana Ariton, Andra Badiu-Savu, Daiana Roman, Tara Cristea, Diana Vereș și Alexandra Ciucu.

Citește si...

Minaur la al șaselea transfer!

Redacția

Dunărea Brăila începe sezonul cu două jocuri în deplasare

Mircea M

Gorjencele vor juca în deplasare la Buzău în prima rundă a noului sezon

Vasile.M

S-a stabilit programul Ligii Florilor, ediția 2024-2025

Mircea M

Tricolorii” au învins-o pe Ucraina și au un debut de vis la EURO 2024

Redacția

Ovidiu Mihăilă, noul antrenor al echipei SCMU Craiova

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More