ianuarie 28, 2023
Campionatul EuropeanUltima ORĂ

România, învinsă de un arbitraj nesimțit în duelul cu Muntenegru

Selecționata României a fost învinsă, marţi, de reprezentativa Muntenegrului, scor 35-34 (18-18), în al doilea meci din grupa principală II şi ratează orice şansă la semifinale.

Tricolorele, aveau nevoie de o victorie ca să rămână în cursa pentru semifinale, au făcut un meci foarte bun, dar au pierdut la limită, după un joc presărat cu multe decizii controversate de arbitraj în favoarea gazdelor.

Diferența au făcut-o deciziile celor două arbitre

Muntenegru a avut un început mai bun de meci şi a condus cu 6-3 (min. 7), România a egalat (6-6), dar echipa antrenată de Bojana Popovic a avut iniţiativa în continuare (10-8, 11-9). România a reuşit să întoarcă scorul, 14-12 (21), dar la pauză a fost egalitate, 18-18.

Au fost destule decizii, în special în prima repriză, care nu pot fi explicate sub nicio formă.

În repriza secundă, tricolorele au condus cu 21-19 (36), iar ultima oară s-au aflat în avantaj în min. 51, 29-28, după care Muntenegru a marcat trei goluri consecutive şi a preluat controlul, rămânând în avantaj până la final.

Un moment nefericit s-a produs în min. 58, când Sonia Seraficeanu a lovit-o involuntar cu piciorul în cap pe Milena Raicevic, aflată în cădere, ambele jucătoare părăsind terenul pe braţe. S-a dat doar 7 m fără eliminare!?

Cristina Neagu a răbufnit la adresa deciziilor de arbitraj luate în meciul România – Muntenegru 34-35, din cadrul Campionatului European de handbal feminin.

Aflată pe banca de rezerve în acel moment, sportiva de la CSM București a răbufnit în momentul când s-a dictat foarte ușor lovitură de la 7 metri pentru Muntenegru. Cristina Neagu le-a bătut obrazul membrelor brigăzii de arbitri din Austria.

Dublu dribling la Itana Grbic în ultimul minut! Nu ai voie să faci o asemenea gafă într-un asemenea moment! Cum să joci cu asemenea decizii? După ce ne-au tocat tot meciul! 

Grbic simulări de tot râsul! 

Pentru tricolore au marcat Cristina Neagu 9 goluri, Eliza Buceschi 5, Alexandra Dindiligan 4, Lorena Ostase 4, Bianca Bazaliu 3, Alexandra Badea 2, Sonia Seraficeanu 2, Crina Pintea 2, Sorina Grozav 2, Laura Pristăviţa 1.

Yuliya Dumanska a apărat 10 şuturi (32,26%), iar Daciana Hosu unul.

Golurile învingătoarelor au fost reuşite de Jovanka Radicevic 8, Itana Grbic 8, Ivona Pavicevic 6, Tatjana Brnovic 5, Djudjina Jaukovic 5, Djurdjina Malovic 2, Milena Raicevic 1.

Marina Rajcic a apărat 9 aruncări (29,03%), iar Marta Batinovic a parat 2 (14,29%).

Meciul a fost arbitrat de austriecele Ana Vranes şi Marlis Wenninger, iar delegaţi EHF au fost maghiara Ilona Tordai şi norvegianul Oeyvind Togstad.

Marţi seara are loc şi partida Franţa – Germania.

Citește si...

Patru jucătoare și-au prelungit contractele cu SCM Rm.Vâlcea

Redacția

Echipa armatei eliminată din Cupa Challenge

Redacția

Ida-Marie Dahl la Gloria Bistrița!

Redacția

Arcada GALAȚI, eliminată din Cupa CEV

Redacția

Minaur surclasată de SCM Rm.Vâlcea

Mircea M

Gorjencele învinse la Brăila

Redacția

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More