Romania – Japonia 28-28

Naţionala feminină de handbal a României a înregistrat marţi un rezultat ruşinos de egalitate, 28-28 (13-12), cu modesta formaţie a Japoniei, la Sao Paulo, în Grupa C a Campionatului Mondial din Brazilia.

România, calificată în optimile de finală ale competiţiei, a făcut din nou un joc foarte slab şi a facilitat producerea uneia dintre surprizele competiţiei, cu selecţionata niponă, considerată cea mai slabă din grupă, care pierduse categoric meciurile cu Franţa (22-41) şi Brazilia (24-32).

În prima repriză, România a reuşit să condusă în două rânduri la două goluri, cu 8-6 (min. 15) şi 9-7 (17), iar la pauză avansul era minim, 13-12 (30). În partea secundă, tricolorele s-au desprins, marcând de patru ori la 14-14 şi ratând o aruncare de la 7 metri, astfel că scorul a ajuns la 18-14. România şi-a mărit avantajul chiar la şase goluri, 24-18 (50), când a reuşit şi primul său gol pe contraatac. Numeroasele greşeli tehnice, lipsa de prospeţime şi faptul că în ultimele zece minute echipa a jucat mai mereu în inferioritate numerică, a făcut ca în final să încaseze trei goluri la rând, de la 28-25 (59), la 28-28, ultimul gol fiind primit în ultima secundă, când echipa juca în patru contra şase jucătoare de câmp.

Marcatoare:

România – Elisei Ardean 9 goluri, Chintoan 4, Amariei 4, Bradeanu 3, Chirila 3, Nechita 2, Varzaru 2, Babeanu 1

Japonia – Fujii 10 goluri, Kamimachi 5, Arihama 4, Hayafune 4, Ishitate 2, Nagata 2, Uegaki 1.

Romania este calificata in optimile de finala, insa conteaza locul pe care il va ocupa la finalul fazei grupelor, pentru a evita astfel un adversar puternic in optimile de finala.Pentru echipa lui Radu Voina, care nu a putut conta pe Oana Manea şi Adina Fiera, accidentate, urmează cele mai dificile meciuri din grupă, cu Brazilia (8 decembrie, 23,45) şi Franţa (9 decembrie, 21,15).

 

Citește si...

Rezultatele etapei a 8-a în Divizia A1

Mircea M

HC Zalău renunță la interul Andreea Bujor

Mircea M

Elena Șerban continuă încă doi ani la Dunărea Brăila

Oana B

Antrenorul de la Corona Braşov, demis

Oana B

Simone Bohme s-a despărțit de CSM Târgu Jiu

Vasile.M

Florentin Pera: Trofeul Carpaţi, o oportunitate pentru a ne edifica în privinţa lotului pentru Mondial

Ionuț Popa

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More