România joacă în semifinale la EURO 2019

Tricolorii U21 s-au calificat neînvinși în semifinalele Euro U21 ediția 2019, iar astfel au obținut și prezența la Jocurile Olimpice 2020 din Japonia. Competiție unde România a mai fost reprezentată prin fotbal ultima oară în 1964, adică acum peste jumătate de secol! 

România U21 va juca în premieră în semifinalele unui turneu final european, în urma rezultatului de 0-0, înregistrat, luni, la Cesena, cu Franţa, în ultima etapă a Grupei C. România a câştigat grupa la golaveraj. Şi Franţa merge mai departe, în semifinale, ca echipa cea mai bună de pe locul 2.

Tricolorii urmează să înfrunte Germania în semifinalele turneului, partida fiind programata joi de la ora19:00, ora Românie la Bologna. În a doua semifinală se vor înfrunta Spania şi Franţa. 

Mergem la Jocurile Olimpice după 56 de ani!

22 iulie – 8 august 2020 este intervalul turneului de fotbal la Jocurile Olimpice,  ceremonia de start a întregii competiții fiind pe 24 iulie, iar cea de închidere, pe 9 august (fotbalul începe mai devreme, presupune multe partide și necesită zile de odihnă mai multe între meciuri). Practic, imediat după Euro 2020, care se încheie pe 12 iulie!

Japonia va fi gazdă, meciurile se vor disputa în 6 orașe, la Tokio, Ibaraki, Saitama, Sapporo, Sendai și Yokohama. Capacitatea arenelor este între 42.000 și 70.000 locuri!

Spre deosebire de această ediție Euro U21 unde turneul final a însemnat 12 echipe, la Jocurile Olimpice vom avea un format tradițional, cu 16 echipe în 4 grupe de câte 4 echipe. Merg mai departe primele două clasate din fiecare grupă. Urmează, așadar, sferturi de finală, semifinale, finala mică și finala mare.

Primele țări calificate sunt Japonia (țara gazdă), alături de 4 reprezentate ale Europei în urma Euro U21: România, Spania, Germania și Franța. Alte 11 echipe se vor alătura, reprezentând Oceania (1), America Centrală și de Nord (2), Africa (3), Asia (3), America de Sud (2). Vom afla celelalte participante în intervalul 5 octombrie 2019 – 2 februarie 2020, când se vor încheia competițiile desemnate să furnizeze reprezentatele la Jocurile Olimpice.

Sunt eligibili jucătorii născuți pe 1 ianuarie 1997 și după această dată, cu mențiunea că fiecare echipă poate avea în lot 3 jucători ce fac excepție de la această regulă.

Foto Facebook Echipa nationala de Fotbal

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV