sâmbătă, august 13, 2022

România la 120 de minute de o calificare la Campionatul Mondial de handbal feminin

by Redacția
FOTO: Stanko Gruden / kolektiffimages

Selecționata României are de jucat 120 de minute pentru a se califica la Campionatul Mondial, un duel tur/retur cu Macedonia de Nord. Primul joc are loc sâmbătă, în Sala Dinamo din București, returul va avea loc pe 21 aprilie, la Skopje, tot de la ora 18.00.

Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2021 se va desfășura în Spania, în perioada 1-19 decembrie. La start vor fi prezente în premieră 32 de reprezentative. Jumătate din locurile disponibile vor fi ocupate de reprezentative din Europa.

” Începem un nou drum, o nouă luptă pentru viitorul nostru. Avem nevoie de o bucurie, ultimele 30 de zile nu au fost cele mai uşor de îndurat şi avem nevoie de o răsplată. Avem şansa acestui baraj cu Macedonia, pe care îl vom trata cu respect şi seriozitate, şi avem nevoie de această bucurie pe care trebuie să ne-o facem. Este tipul de meci pe care de multe ori lumea îl priveşte ca având o favorită certă, iar pentru mine este foarte periculos, pentru că nu cred niciodată că lucrurile sunt scrise dinainte”, a spus selecţionerul pentru AGERPRES.

România, este singura națională care a fost prezentă la toate cele 24 de ediții de până în present.

Din Europa sunt deja calificare șase reprezentative pentru Campionatul Mondial: Spania, din postura de țară gazdă, Olanda – campioană mondială, Norvegia, Franța, Croația și Danemarca (locurile 1-4 la Euro 2020).

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii