duminică, iulie 3, 2022

România participă cu 7 sportivi la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020

by Mircea M
La Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020, care se vor desfășura în perioada 24 august – 5 septembrie, România va fi reprezentată de 7 sportivi, la 5 discipline sportive:

1. Alex Bologa – judo nevăzători
2. Bobi Simion – tenis de masă
3. Carol-Eduard Novak – ciclism rutier și de pistă
4. Eduard Moescu – ciclism rutier și de pistă
5. Tucaliuc Octavian – Vasile – atletism
6. Tabita Vulturar – atletism
7. Pătru Eugen – tir cu arcul

Șeful delegației române va fi Ciprian Anton, iar din staff-ul care va însoți sportivii vor face parte antrenori, un mecanic ciclism și un sparring partner pentru sportivul care ne va reprezenta la judo. Lotul paralimpic al României va pleca în această săptămână către Tokyo.

Reamintim că România a cucerit până acum patru medalii la Jocurile Paralimpice, dintre care trei au fost obţinute de Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului şi Sportului și, deocamdată, singurul campion paralimpic al României: aur 🥇 în 2012, la Londra (ciclism – urmărire individuală, categoria C4), argint în 2008 la Beijing (ciclism – contratimp, cat. LC2) şi la Londra în 2012 (ciclism – contratimp, cat. C4) – , precum şi o medalie de bronz câştigată de Alex Bologa, în 2016, la Rio de Janeiro (judo nevăzători – cat. 60 kg).

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii