Romania s-a calificat la turneul final al Campionatului Mondial 2013 din Serbia

Romania s-a calificat,  la turneul final de handbal feminin al Campionatului Mondial din 2013, dupa ce a eliminat reprezentativa similaraƒ a Slovaciei, in meciul retur din play-off-ul competitiei.

romaniaRomania a castigat meciul de sambata, cu scorul de 30-22 (18-14), dupa ce in mansa tur,in urmacu o saptamana, se impusese cu 23-21 (12-11).

Marcatoarele echipei antrenate de Gheorghe Tadici in partida de sambata au fost Tacalie 11 goluri, Pintea 4, Nechita 4, Braƒdeanu 3, Buceschi 3, Chiper 2, Perianu 1, Agrigoroaie 1, Marin 1.

Cu scorul general de 53-43, Romania s-a calificat la turneul final al Campionatului Mondial din acest an, gazduit de Serbia, in intervalul 7-22 decembrie.

La turneul final sunt calificate deja Serbia, Norvegia (campioana mondiala en-titre), Muntenegru sŸi Ungaria (semifinaliste CE din 2012), plus Algeria, Angola, Congo, Tunisia, Coreea de Sud, China, Japonia si Australia (clasari pe locurile 1-3 in campionatele continentale).

Opt locuri vor mai reveni echipelor europene, care vor castiga in play-off, la acest final de saptamanaƒ, iar ultimele patru echipelor cel mai bine clasate la Campionatul Pan American din aceastavaraƒ.
Nationala feminina a Romaniei este singura din lume care a participat la toate editiile CM, cea din 2013 fiind a 21-a din istorie.

Citește si...

Victorie care aduce liniște pentru Minaur

C. Sabău

Bistrița joc rușinos cu CSM București

Mircea M

SCM Râmnicu Vâlcea a bifat al treilea transfer

Mircea M

Probleme financiare la clubul Dacia Mioveni, depunctare la zece zile!

Mircea M

Clasament marcatoare după 21 de etape

C. Sabău

Florentin Pera: Ne dorim să încheiem grupa cu maximum de puncte

Ionuț Popa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More