România și-a aflat adversarii la UEFA Under 21

La Ateneul Român din București a avut loc marți, 18 octombrie, tragerea la sorți a grupelor Campionatului European UEFA Under 21, turneul care va avea loc anul viitor, în perioada 21 iunie – 8 iulie, în România și Georgia.

Naționala de tineret a României va face parte din Grupa B și va întâlni în faza grupelor Spania, Ucraina și Croația. Tricolorii vor juca toate meciurile pe Stadionul Steaua, în București.

Tragerea la sorți a fost efectuată de Ianis Hagi, unul dintre tricolorii care au dus România U21 până în semifinalele Campionatului European din 2019, și Alexander Iashvili, fost jucător georgian cu aproape 200 de apariții în Bundesliga. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în faza sferturilor de finală la turneul de anul viitor.

Componența grupelor

Ediția din 2023 va stabili și echipele calificate la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Fiind gazdă, Franța este deja calificată. Celelalte trei locuri disponibile Europei vor fi completate cu primele trei clasate la turneul final din vara viitoare, exceptând reprezentativa Franței.

Stadioanele din România care vor găzdui meciuri sunt Steaua și Giulești, din București, “Dr. Ctin. Rădulescu” și Cluj Arena, din Cluj-Napoca. Meciul de deschidere va avea loc în România, iar ultimul act al competiției se va desfășura în Georgia.

Citește si...

CSO Voluntari, în premieră în finala Diviziei A1 la volei feminin

Mircea M

Craiova câștigă în decisiv la Zalău. Fază controversată în setul al treilea!

C. Sabău

România, în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru Euro 2024

Redacția

Rapidul se impune la Brașov și duce meciul în decisiv!

Redacția

SCM Râmnicu Vâlcea a bifat al treilea transfer

Mircea M

Corona Brașov și Arcada Galați au câştigat primele meciuri din semifinalele Diviziei A1

Mircea M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More