duminică, august 14, 2022

Șapte echipe vor reprezenta România în Cupele Europene

by Redacția

Doar șapte echipe de volei vor reprezenta România în sezonul viitor al cupelor europene. La feminin România nu va avea reprezentantă în cea mai importantă competiție europeană, în timp ce la masculin, Arcada Galați va evolua în primul tur al Ligii Campionilor.

Ca răspuns la provocările declanșate de criza coronavirusului, Consiliul de Administrație al CEV a aprobat o serie de măsuri excepționale concepute special pentru ediția 2021 a cupelor europene.

România, doar cu o echipă în Liga Campionilor!

Această decizie a echipelor românești vine după ce Consiliul de Administrație al CEV a aprobat măsuri draconice pentru participarea în Cupele Europene. Măsurile au fost luate având în vederea izbucnirii pandemiei de CORONAVIRUS, majoritatea federațiilor membre neputând termina campionatele și astfel au fost înghețate clasamentele.

FEMININ: Două echipe în Cupa CEV și trei în Cupa Challenge

România avea dreptul să înscrie două echipe în cea mai importantă competiție feminină europeană inter-cluburi. Volei Alba Blaj și ocupanta poziției a doua Dinamo București, conform clasamentului înghețat după etapa a 20-a.

Din păcate, Volei Alba Blaj și Dinamo București s-au înscris în Cupa Challenge. Campioana României, Volei Alba Blaj va juca împotriva echipei elvețiene VBC Chesaux  în timp ce Dinamo va întâlni echipa ASR FC do Porto, ambele meciuri fiind programate în data de 11 noiembrie 2020. În Cupa CEV, Știința Bacău, va juca primul meci în deplasare pe terenul echipei ŽOK UB în 11 noiembrie 2020, returul fiind programt în data de 25 noiembrie la Bacău.

În Cupa Challenge, CSM Lugoj, s-a aflat în urna capilor de serie iar la tragerea la sorți s-a numărat printre cele cinci echipe direct calificate în optimile de finală.

MASCULIN: O echipă în Liga Campionilor și una în Cupa Challenge

La masculin, România se află pe poziția a 18-a în clasamentul Ligii Campionilor, clasificare întocmită în baza rezultatelor obținute în ultimele trei sezoane, de echipele românești. Astfel, România va fi reprezentată de Arcada Galați, care a terminat campionatul cu 50 de puncte după 18 etape disputate (campionat înghețat). Gălățenii vor juca primul tur în data de 22 septembrie returul fiind programat în data de 24 septembrie. Primele trei meciuri din cadrul Grupei B se vor juca la Galați.

În clasamentul Cupei CEV și al Cupei Challenge, întocmit de asemenea pe baza rezultatelor obținute de echipele noastre în ultimele trei sezoane, România ocupă locul 14. Astfel, România avea dreptul să înscrie o echipă în Cupa CEV și două în Cupa Challenge. Datorită pandemiei, doar Dinamo București va reprezenta România, după ce SCM U Craiova a renunțat să participe în acest an în Cupa CEV iar Volei Municipal ZALĂU s-a desfințat.

„Roș-albii” vor juca în 16-imile de finală ale Cupei Challenge împotriva echipei ucrainene Barkom-Kazhany Lviv. Dinamoviștii vor juca primul meci în deplasare, pe data de 4 noiembrie, iar returul fiind programat la București, în data de 11noiembrie 2020.

CEV: Excepțional, fiecare Federație avea dreptul să înregistreze o echipă suplimentară.

Ca urmare a măsurilor excepționale luate de CEV, pe lângă completarea locurilor definite de Clasamentul European, Federațiile Naționale puteau în mod excepțional, să înregistreze câte o echipă suplimentară.

 

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii