Schimbări majore la Gloria Buzău

Echipa feminină de handbal SCM Gloria Buzău, clasată pe locul 5 în ediţia trecută a Ligii Naţionale, a anunţat, vineri, opt plecări şi zece transferuri noi.

”După un sezon frumos, în care ne-am bucurat de handbal de calitate în campionatul naţional Liga Florilor MOL, a venit momentul să ne luăm la revedere de la câţiva oameni ai handbalului foarte dedicaţi meseriei, ce au adus multă bucurie publicului buzoian, care le-au rămas mereu aproape fetelor, le-au susţinut necondiţionat şi le-au dat energia necesară pentru a fi mereu învingătoare”, a anunţat clubul pe pagina de socializare.

Gloria s-a despărţit de următoarele jucătoare : Alexandra Subţirică Iovănescu, Carmen Stoleru, Alina Czeczi, Alina Ilie, Natalia Vasilevskaia, Marta Batinovic, Ioana Raluca Kelemen, Cristina Prkacin, dar şi de antrenorul cu portarii Alina Iordache şi de kinetoterapeutului Iuliu Florian Dima.

Cele zece transferuri pentru sezonul competiţional 2023-2024 sunt Raluca-Ionela Nicolae (extremă stânga), Aleksandra Zimny (inter stânga), Tea Pijevic (portar), Tamara Pal (centru), Ana-Maria Măzăreanu (portar), Daria Bucur (inter dreapta), Hawa Ramatou Ndiaye (pivot), Bibiana Stefanikova (extremă dreapta), Nikoletta Papp (inter dreapta), Andreea-Alexandra Coman (extremă dreapta).

Raluca Nicolae s-a născut pe 28 ianuarie 1999, la Slobozia. A intrat în circuitul echipelor de senioare la CSM Unirea Slobozia în vara anului 2016. A continuat cu HCM Slobozia până în vara anului 2020, de unde s-a transferat la CS Universitatea Cluj (sezonul 2020-2021), iar mai apoi a semnat cu CS Dacia Mioveni.

Poloneza Aleksandra Zimny (21 martie 1996) vine la Buzău după ce a jucat la echipe precum Pogon Baltica Szczecin sau Eurobud JKS Jaroslaw.

Croata Tea Pijevic (născută pe 18 noiembrie 1991) are un palmares impresionat, jucând pe rând la RK Dalmatinka Ploce, ZRK Borac Banja Luka, RK Sesvete Agroproteinka, RK Lokomotiva Zagreb, Metz Handball. Vine la Gloria Buzău de la Alba Fehervar KC.

Maghiara Tamara Pal s-a născut la data de 1 septembrie 2000. În septembrie 2018, a fost inclusă de EHF într-o listă a celor mai bune douăzeci de tinere handbaliste de urmărit pentru viitor. Ea şi-a făcut debutul internaţional pe 21 aprilie 2022 împotriva Portugaliei. Vine la Buzău după ce a jucat la echipe ca Gyori ETO KC sau MTK Budapesta.

Ana-Maria Măzăreanu (4 februarie 1993) a activat anterior la CS ”U” Cluj-Napoca, CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, CS Minaur Baia Mare şi CS Măgura Cisnădie.

Daria Bucur s-a născut pe 11 iulie 1999, în Constanţa. Este componentă a echipei naţionale a României şi vine de la SCM Râmnicu Vâlcea, după ce a evoluat la Corona Braşov.

Jucătoarea de origine senegaleză Hawa Ramatou Ndiaye s-a născut în Franţa, la data de 24 iulie 1995. A participat la Campionatul Mondial din 2019, din Japonia cu echipa africană. În palmaresul său pot fi regăsit cluburi precum Le Havre AC, Metz Handball, Chambray Touraine Handball, Toulon Saint-Cyr Var Handball sau Siofok KC.

Bibiana Stefanikova (7 decembrie 1998), componentă a naţionalei Slovaciei, a evoluat timp de şase ani la Iuventa Michalovce, echipă cu care a participat şi în cupele europene.

Maghiara Nikoletta Papp (născută Kiss, la 23 iulie 1996) este componentă a echipei naţională a Ungariei, pentru care a debutat în 2018 împotriva Muntenegrului. De-a lungul carierei, Nikoletta Papp a jucat la Gyor, Erd sau Siofok KC.

Andreea-Alexandra Coman s-a născut la 29 septembrie 2003, la Bucureşti, iar la Buzău a venit de la CSM Slatina.

Stafful condus de antrenorul principal Daniel Anca a fost completat cu secundul Radu Alexandru Moldovan, cu Gabriel Borodi, antrenor cu portarii, şi cu Cătălin Alexandru Raţiu, preparator fizic.

Citește si...

Zalăul urcă pe loc de play-off

C. Sabău

Handbalul revine la Rm.Vâlcea

Mircea M

U Cluj și CFR Cluj s-au calificat în „sferturi”!

Redacția

Am pierdut și cu Germania!

Redacția

Schimbare în echipa României înaintea jocului decisiv cu Germania

Redacția

CSO Voluntari s-a calificat în sferturile Cupei Challenge

Redacția

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More